SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov rekord: tako malo brezposelnih v samostojni Sloveniji še ni bilo

0,04

termometer

zaposlitev zavod za zaposlovanje delo | Ob koncu junija je bilo registriranih 1.994 brezposelnih oseb manj kot maja, v primerjavi z lanskim junijem pa je bila brezposelnost manjša za 17.234 oseb, so sporočili z zavoda za zaposlovanje. | Foto: Matej Leskovšek
Ob koncu junija je bilo registriranih 1.994 brezposelnih oseb manj kot maja, v primerjavi z lanskim junijem pa je bila brezposelnost manjša za 17.234 oseb, so sporočili z zavoda za zaposlovanje. Foto: Matej Leskovšek

Število registriranih brezposelnih še naprej pada. Na zavodu za zaposlovanje je bilo konec junija registriranih 53.860 brezposelnih oseb, kar je 3,6 odstotka manj kot maja in 24,2 odstotka manj brezposelnih kot v lanskem juniju. Dosežena je tudi nova najnižja raven po letu 1990.

Ob koncu junija je bilo tako registriranih 1.994 brezposelnih oseb manj kot maja, v primerjavi z lanskim junijem pa je bila brezposelnost manjša za 17.234 oseb, so sporočili z zavoda za zaposlovanje.

V prvih šestih mesecih tega leta je bilo skupno na zavodu v povprečju prijavljenih 60.158 brezposelnih oseb, kar je 26 odstotkov manj kot v primerljivem obdobju leta 2021.

Na novo se je junija prijavilo 3.949 brezposelnih oseb, kar je dva odstotka več kot maja in 11,8 odstotka odstotka več kot junija lani. Zaposlilo se je 3.618 brezposelnih, kar je 6,5 odstotka manj kot maja in 36 odstotkov manj kot lanskega junija.

Od januarja do junija se je na novo prijavilo 28.906 brezposelnih oseb, kar je 6,7 odstotka manj kot lani v tem času. Iz evidence brezposelnih se je medtem skupaj odjavilo 41.015 oseb.

Povpraševanje po delavcih se je junija zmanjšalo, v letošnjih prvih šestih mesecih pa je bilo glede na enako obdobje lani večje za 26,4 odstotka. Delodajalci so zavodu sporočili 90.826 prostih delovnih mest.

Primerjava cen med Slovenijo in Hrvaško Novice Primerjali smo cene med Slovenijo in Hrvaško #video Umag Novice Cene na Hrvaškem razburjajo turiste. Turistični delavci: Bojimo se, kaj bo naslednjo sezono #video plin Ukrajina Posel danes Nemški energetski velikan pred zlomom: "Devet milijard evrov ali pa je konec" Nemčija NOVO Posel danes To se v Nemčiji ni zgodilo od razpada Sovjetske zveze

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin