SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemčija vse bolj priljubljena turistična destinacija

1

termometer

Število prenočitev turistov se je lani v Nemčiji povzpelo na rekordnih 407,3 milijona, kar je 3,6 odstotka več kot leta 2011. Število prenočitev je naraslo za 8,1 odstotka, na 68,8 milijona.

Rastoči turizem v Nemčiji pozitivno vpliva tudi na trg dela. V tej panogi je zaposlenih 2,9 milijona delovno aktivnih ljudi, kar je sedem odstotkov vseh delovno aktivnih ljudi v Nemčiji, s skoraj 100 milijardami evrov pa turizem prispeva 4,4 odstotka bruto dodane vrednosti nemškega gospodarstva, je razvidno iz pred dnevi objavljenega poročila nemške vlade, o katerem je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Turisti so lani zapravili 280 milijard evrov, od tega so 20 odstotkov ustvarili poslovni potniki. Z več kot 12-odstotno rastjo poslovnih potnikov je Nemčija postala kongresna destinacija številka ena v Evropi.

Med turisti je še posebej priljubljen južni del Nemčije – od dobrih 407 milijonov prenočitev jih je bilo samo v zveznih deželah Baden-Württemberg in Bavarska skoraj 131,8 milijona. Med mesti sta v primerjavi z letom 2011 priljubljenosti pridobila predvsem Hamburg in Berlin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin