Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
20. 10. 2017,
11.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

NetPRO

Petek, 20. 10. 2017, 11.57

6 let, 6 mesecev

Nasvet dneva: "Delali boste napake, a ne smete se jih ustrašiti" #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
NetPRO konferenca | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Sebastjan Boh, specialist spletnega marketinga pri podjetju TSmedia, je na poslovni konferenci NetPRO razkril 20 digitalnih nasvetov s štirih področij, ki bi se jih za izboljšavo prisotnosti na spletu moralo držati vsako podjetje. Prav nič ne bo narobe, če bo nekatere v svoj vsakdan poskusil vključiti tudi kakšen uporabnik sodobnih tehnologij. 

Spletna optimizacija

1. Postavite spletno stran, ki je prijazna do mobilnih naprav - pametnih telefonov in tabličnih računalnikov. Če želite doseči mlajšo populacijo spleta, je za mobilne platforme optimizirana spletna stran pravzaprav nujna.

2. Spletno stran nadgradite s protokolom HTTPS, ki zagotavlja večjo varnost spletnega prometa, večina velikih spletnih iskalnikov, na primer Google, pa spletno stran s HTTPS nagradi z višjo uvrstitvijo v rezultatih iskanja. 

3. Na svojo spletno stran vključite kakovostno in zanimivo vsebino. Vprašajte se: ali na spletni strani prikazujem vsebino, ki bi jo tudi sam delil na svojem družbenem omrežju ali jo po spletni pošti poslal prijateljem, družini?

4. Izboljšate hitrost svoje spletne strani, še posebej poskrbite za optimizacijo njene mobilne različice. Tukaj šteje vsaka sekunda. Če se vaša spletna stran odpira deset sekund, jo bo predčasno zapustilo od 40 do 50 odstotkov uporabnikov. 

5. Pridobite SEO-povezave na svojo spletno stran z drugih velikih spletnih strani. To pomeni, da si promet na svojo spletno stran poskusite zagotoviti z relevantnih spletnih mest, ki jih iskalniki, kot je Google, uvršča visoko. 

Spletna analitika

6. Uporabljajte orodje Google Analytics za spremljanje podatkov o obisku svojih spletnih mest.

7. Določite si manjše cilje, ki vodijo do velikih ciljev. Z drugimi besedami: izberite način (najlažje z orodjem Google Analytics) za merjenje rezultatov obiska svojih spletnih mest (manjši cilji), ki bo pokazal, ali ste na pravi poti do velikih ciljev.

8. Nastavite sezname za ponovno trženje oziroma tako imenovani remarketing. To pomeni, da lahko s točno določenim oglasom uporabnika pripeljete nazaj na svojo spletno stran. 

9. Google Analytics povežite z drugimi Googlovimi storitvami, kot so YouTube, oglaševalska platforma AdWords, orodje Search Console.

10. Analizirajte in redno zbirajte podatke. To je proces, ki se nikoli ne konča. 

Družabna omrežja

11. Svojih vsebin ne objavljajte na vsa družabna omrežja. Vsebina, ki je primerna za Twitter, morda ne bo najboljša izbira za Facebook, saj ciljno občinstvo na obeh platformah ni enako. Vsakemu kanalu na družbenih omrežjih namenite različne vsebine. 

12. Obiskovalcem vaše spletne strani omogočite, da bodo vsebine z vaših družbenih omrežij delili na čim bolj preprost način. 

13. Na vsak del svoje spletne strani vključite tako imenovani Facebookov piksel, ki bo omogočil že omenjeni remarketing in vpogled v dejavnosti uporabnikov na vaši spletni strani. 

14. Na družbenih omrežjih čim prej odgovorite na (vsa) vprašanja, ki vam jih pošljejo vaši uporabniki. 

15. Tudi na družbenih omrežjih ne gre več brez oglaševanja. Če na Facebooku želite boljšo izpostavljenost svojih objav in oglasov ter doseči več uporabnikov, bo treba odpreti denarnico in kupiti sponzoriran oglas. 

Oglaševanje na spletu

16. Definirajte svoje ciljno občinstvo. Zelo natančna orodja za to ponujata tako Google kot Facebook. 

17. Izvajajte že omenjeni remarketing oziroma ponovno trženje. Verjetnost, da bo nekdo kupil vaš izdelek, je za 70 odstotkov večja, če je že kdaj prej obiskal vašo spletno stran. 

18. Bodite pozorni, s pomočjo katerih kanalov (spletna stran, družbena omrežja, oglasi, iskalniki) dosegate cilje in ciljno občinstvo. 

19. Uporabljajte iste načine za dosego ciljnega občinstva kot največja podjetja. 

20. Bodite inovativni, spremljajte najnovejše smernice in predvsem sprejmite dejstvo, da boste delali napake. Pomembno je, da se jih ne ustrašite.

Ne spreglejte