SiolNET. Posel danes Novice
5,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najbogatejši Zemljan je bil manj kot en dan

5,55

termometer

Jeff Bezos
Foto: Reuters

Ko so se v četrtek odprle borze, je Jeff Bezos postal najbogatejši Zemljan z 91 milijardami dolarjev premoženja in na tem mestu prehitel Billa Gatesa. A 53-letni lastnik spletnega trgovca Amazon.com je bil na vrhu seznama najbogatejših manj kot en dan.

Bezosova vladavina je bila končana, ko je po objavi novice, da je dobiček Amazona v drugem četrtletju Upadel, upadla tudi vrednost delnice podjetja. Ob zaprtju borz je bilo Bezesevo premoženje vredno 88,5 milijarde dolarjev, Gatesovo pa 90 milijard dolarjev. Ustanovitelj Microsofta je najbogatejši Zemljan od maja 2013, septembra lani ga je na tem mestu sicer za kratek čas prehitel Španec Amancio Ortega.

Bezos je 17-odstotni lastnik Amazona, prihodki družbe so se letos povečali za 40 odstotkov. To je Bezosovo osebno premoženje povečalo za 24,5 milijarde dolarjev in ga s četrtega mesta najbogatejših Zemljanov, kjer je začel letošnje leto, dvignilo na drugo mesto, za kratek čas pa celo na prvo. Na vrh se lahko znova vrne, če bodo delnice Amazona ob odprtju borz kotirale bolje kot ob včerajšnjem zaprtju.

Po ocenah Forbesa Gatesu in Bezosu na seznamu najbogatejših na svetu sledijo Ortega: (82,7 milijarde dolarjev), Warren Buffet (74,5 milijarde dolarjev), Mark Zuckerberg (56 milijard dolarjev), Carlos Slim (54,4 milijarde dolarjev), Larry Ellison (52 milijard dolarjev), brata Charles Koch (48 milijard dolarjev) in David Koch (48 milijard dolarjev) ter nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg (47,5 milijarde dolarjev).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin