Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 8. 2018,
15.27

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Andrej Bertoncelj SDH ministrstvo za finance Lidia Glavina

Ponedeljek, 27. 8. 2018, 15.27

5 let, 7 mesecev

Nadzorniki SDH zaradi Bertoncljeve kandidature za ministra na izredni seji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
SDH | Nadzorniki SDH se bodo zaradi kandidature Andreja Bertonclja za finančnega ministra prihodnji teden srečali na izredni seji. | Foto Bojan Puhek

Nadzorniki SDH se bodo zaradi kandidature Andreja Bertonclja za finančnega ministra prihodnji teden srečali na izredni seji.

Foto: Bojan Puhek

Zaradi kandidature Andreja Bertonclja, ki kot nadzornik začasno opravlja naloge člana uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH), za finančnega ministra v vladi Marjana Šarca, se bo prihodnji teden na izredni seji sestal nadzorni svet SDH. Nadzorniki naj bi v upravo imenovali začasnega člana ter zagotovili nemoteno in stabilno poslovanje, so sporočili iz SDH.

Kandidat za finančnega ministra Andrej Bertoncelj je bil konec aprila začasno imenovan v upravo SDH za največ eno leto, funkcijo pa je nastopil v začetku maja. V upravi, ki je po zakonu in statutu o SDH predvidena kot tričlanska, Bertoncelj trenutno sedi s predsednico Lidio Glavina, potem ko je s položaja junija odšla članica uprave Nada Drobne Popovič.

Marjan Šarec
Novice Šarec: Izbrali ljudi z uspešnimi karierami, ki imenovanja niso potrebovali #video

Nadzorniki bodo morali v upravo imenovati še enega začasnega člana

Nadzorniki SDH so si sicer vse od decembra lani iskali tretjega člana uprave, a jim ga ni uspelo imenovati. Po Bertoncljevem najverjetnejšem imenovanju na eno od najpomembnejših funkcij v državi bo uprava enočlanska.

Ker v zakonu in statutu o SDH ni določil, ki bi urejali delovanje uprave z enim samim članom, bo moral nadzorni svet holdinga prihodnji teden vanjo zelo verjetno začasno imenovati še enega nadzornika, s čimer bo imel predvidoma petčlanski nadzorni svet le tri člane, kar je minimalno število.

Miro Cerar
Novice Miro Cerar se je odločil o svoji prihodnosti

Imenovanje članov uprave prva kadrovska preizkušnja za Šarčevo vlado

Ko je bil aprila v upravo imenovan Bertoncelj, se je sicer v medijih omenjalo tudi, da naj bi se Glavini pridružil kar prvi nadzornik Damjan Belič. Poleg Beliča so nadzorni svet sestavljajo še Duško Kos, Igor Kržan in Janez Vipotnik.

V nadaljevanju se bo nadzorni svet SDH moral vnovič lotiti iskanja dveh članov uprave. V ta namen naj bi objavili nov mednarodni razpis. Ker so kadrovska vprašanja običajno politično občutljiva, bo to najverjetneje ena od prvih preizkušenj usklajevanja interesov med strankami v manjšinski vladi na področju upravljanja državnega premoženja.

Ne spreglejte