SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nadzorniki Darsa Matjažu Knezu prepovedali vstop v pisarno

0

termometer

Nadzorniki Darsa so razrešenemu predsedniku uprave družbe Matjažu Knezu in članu uprave Francu Skoku do predaje poslov novemu predsedniku uprave Tomažu Vidicu prepovedali vstop v prostore družbe.

Nadzorniki Darsa, ki jih vodi Marjan Mačkošek, so Matjaža Kneza in Franca Skoka sinoči odpoklicali zaradi večjih nepravilnosti, storjenih pri ustanavljanju Darsovega telekomunikacijskega hčerinskega podjetja Delkom.

Odpoklicana člana uprave nimata vstopa v prostore družbe do predaje poslov novemu predsedniku uprave Tomažu Vidicu, o čemer bosta obveščena v naslednjih dneh, so sporočili iz Darsa.

Razrešitev se je zgodila ravno v času, ko sta objavljena dva velika razpisa: za dokončanje avtoceste Draženci–Gruškovje in za izbiro izvajalca za elektronsko cestninjenje. Na Dars smo že včeraj naslovili vprašanja, ali je njuna razrešitev kakorkoli povezana tudi z razpisoma, a odgovora do danes nismo prejeli.

Vidic prevzel vodenje Darsa za tri mesece Knezov in Skokov odpoklic velja takoj, Vidic, ki je že bil v igri za prvega moža Darsa, pa je včeraj vodenje Darsa prevzel za tri mesece. Vidic je bil v preteklosti državni sekretar na prometnem ministrstvu, bil je tudi generalni direktor direktorata za ceste na tem ministrstvu.

Nadzorni svet bo v najkrajšem času na podlagi javnega razpisa imenoval novega predsednika in člana uprave družbe. V upravi ostajata Gašper Marc in delavski direktor Marjan Sisinger.

Vlada je septembra lani zamenjala nadzornike Darsa pod vodstvom Roberta Lična in že tedaj se je govorilo tudi o mogoči zamenjavi uprave, a so govorice nato potihnile. S problematiko Delkoma so se ukvarjali že prejšnji nadzorniki, a niso našli formalnih nepravilnosti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin