SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Luka Koper in žerjavisti podpisali socialni sporazum

0,03

termometer

Luka Koper dvigalo
Foto: Luka Koper

Uprava Luke Koper in Sindikat žerjavistov pomorskih dejavnosti sta v torek podpisala sporazum, ki družbi zagotavlja dolgoročni socialni mir, so sporočili iz družbe. Podpisniki so se strinjali, da je sporazum v interesu celotnega pristaniškega sistema in vseh spremljajočih pristaniških dejavnosti.

Socialni sporazum namreč zagotavlja dolgoročno stabilno poslovno okolje ter je temelj za kontinuiran in konstruktiven dialog med socialnimi partnerji, so še zapisali v Luki Koper.

Tako se očitno dokončno umirja stanje v koprskem pristanišču po dogajanju v zvezi s poskusom odpovedi pogodbe o zaposlitvi sindikalistu Mladenu Jovičiću. To je prejšnji mesec vodilo v proteste zaradi domnevnega napada na sindikalno delovanje, žerjavisti pa so upočasnili delo v pristanišču, kar je v le nekaj dneh privedlo do večjih zamud, zlasti na kontejnerskem terminalu.

Po maratonskih pogajanjih so uprava in žerjavisti 3. februarja sklenili sporazum o umiritvi razmer, po katerem je uprava med drugim umaknila civilni postopek zoper Jovičića.

V sindikatu žerjavistov so v času zaostrovanja razmer zaradi postopkov zoper Jovičića sicer napovedali preklic socialnega miru. Prvi luški nadzornik Uroš Ilić je po zadnji seji nadzornega sveta 16. februarja med drugim pojasnil, da so bile informacije v javnosti netočne, saj se je veljavnost prejšnjega socialnega sporazuma iztekla že julija lani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin