SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lufthansa zaradi stavke odpovedala večino letov

4

termometer

Nemški letalski prevoznik stavke kabinskega osebja ni preprečil, zato so odpovedali večino svojih letov znotraj Nemčije in Evrope, pa tudi medcelinske lete iz Frankfurta, Düsseldorfa in Münchna.

Pri Lufthansi potnike prosijo, da podrobne informacije o statusu svojega leta preverijo na njihovi spletni strani.

Kot sporočajo iz Adrie Airways, bodo svoje lete opravili po predvidenem voznem redu. Potnike, ki lete nadaljujejo z Lufthanso, prosijo, naj pokličejo na Adrijino prodajno mesto na ljubljanskem letališču. Omogočili jim bodo prevoz preko drugih letališč.

Informacije za potnike so na voljo na številki +386 4 259 45 82.

Kot še pravijo, bodo pri Adrii storili vse, kar je v njihovi moči, da bodo potnike prepeljali do cilja potovanja.

Stavka, ki naj bi trajala teden dni, je okoliščina, ki velja za izredne razmere, na katero prevoznik nima vpliva, zato se potnikom ne izplačuje odškodnin zaradi zamud ali odpovedi.

Danes so odpovedali 929 letov. To je prizadelo okrog 113 tisoč potnikov, katerim zdaj poskušajo organizirati drugo vrsto prevoza.

Vodstvo Lufthanse naj bi se sestalo še danes in se bo po vsej verjetnosti dogovorilo o novi ponudbi za sindikat Ufo.

Kabinsko osebje na letališčih Frankfurt in Düsseldorf danes stavka od jutra do 23. ure, na letališču v Münchnu pa do polnoči. "Stavka poteka na vseh Lufthansinih letalih, ki bi morala vzleteti ali pristati na enem od teh letališč," je v nedeljo v Frankfurtu povedal predsednik sindikata Ufo Nicoley Baublies.

V prvih dveh dneh stavke, v petek in soboto, je Lufthansa odpovedala več kot 800 letov, kar je prizadelo več kot 95 tisoč potnikov. V nedeljo so stavkajoči naredili premor in vse lete so opravili v skladu z načrti, so povedali pri Lufthansi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin