SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lovše med davčnimi neplačniki na Hrvaškem

3

termometer

Lastnik Diners Cluba Slovenije Tomaž Lovše in njegova soproga Anita Tunjić Hrvaški dolgujeta za skoraj 106 tisoč evrov davkov.

Kot poroča hrvaški spletni portal poslovni.hr sta se Lovše in njegova soproga Tunjićeva znašla na hrvaškem seznamu davčnih dolžnikov. Iz njega je razvidno, da Lovše hrvaški državi dolguje za 449.867 kun (okoli 59.872 evrov) davka na dobiček, njegova soproga, sicer Zagrebčanka, pa za 340.000 kun (okoli 45.250 evrov) davka na promet z nepremičninami. Skupaj naši južni sosedi dolgujeta za skoraj 80 tisoč kun davkov.

Ob tem spletni portal navaja, da je Lovše lastnik Dinersa za Slovenijo in Italijo ter eden najbogatejših Slovencev, Tunjić Lovšetova pa da ima v lasti več kot 11 milijonov evrov vredno vilo na Floridi in 8,6 milijona evrov vredno jahto v Monaku, ki jo tedensko oddaja za 76 tisoč evrov.

Lovše se je tudi v Sloveniji v minulih dneh znašel v središču pozornosti. Svet Banke Slovenije je namreč njegovi družbi Diners Club Slovenija odvzel dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev. V banki so kot razlog za to navedli, da Diners Club Slovenija zamuja pri poravnavanju obveznosti do prodajnih mest, s katerimi ima sklenjeno pogodbo o sprejemanju plačilnih kartic Diners Club.

Diners Club Slovenija je v lasti družbe Findale Enterprises s sedežem na Deviškem otočju, ki jo obvladuje Lovše. Družba je bila ustanovljena leta 1993, po podatkih z njenih spletnih strani pa je razvidno, da ima v Sloveniji blizu 80 tisoč aktivnih članov. S kartico Diners Club je moč plačevati na več kot 21 tisoč prodajnih mestih v Sloveniji in na več kot 15 milijonov prodajnih mest po vsem svetu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin