SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanska borza: Delnice Mercatorja vztrajno padajo

2

termometer

Ljubljanska borza je današnje trgovanje zaključila v rdečih številkah. Indeks blue chipov SBI TOP je v zadnjem dnevu padel za 2,45 odstotka. Največ so izgubile delnice Mercatorja.

Indeks blue chipov SBI TOP je trgovanje končal pri vrednosti 613,31 točke, kar je 15,39 točke manj kot v ponedeljek. Najbolj so se pocenile delnice Mercatorja, ki so padle za dobrih osem odstotkov.

Mercatorjeve delnice se po zadnjem padcu gibljejo že pri 95 evrih. Nadzorniki Mercatorja se bodo danes seznanili s poslovanjem skupine v prvem letošnjem četrtletju, pri čemer se zagotovo ne bodo mogli izogniti prodaji večinskega deleža družbe. Konzorcij prodajalcev je prejel dve zavezujoči ponudbi za nakup Mercatorja - neuradno gre za ponudbi hrvaškega Agrokorja in sklada Mid Europa Partners. Ponudbi sta v fazi preučevanja, prodajalci pa se bodo s ponudniki nadalje pogovarjali predvidoma po objavi poročila o poslovanju v prvem četrtletju.

Padle tudi delnice NKBM, Petrola, Krke in Telekoma Slovenije Strm padec beležijo tudi delnice NKBM, ki so zdrsnile za 5,23 odstotka na 0,706 evra, Petrolove pa za 1,83 odstotka na 215 evrov. Delnice novomeške Krke so se pocenile za 1,55 odstotka na 49,03 evra, delnice Telekoma Slovenije pa za 1,70 odstotka na 104 evre.

Nekaj več optimizma je bilo pri trgovanju z delnicami Gorenja, ki so se podražile za 1,06 odstotka na 4,30 evra, in z delnicami Zavarovalnice Triglav, ki so pridobile 0,05 odstotka in zaključile pri 19,01 evra.

V prvi kotaciji so izven indeksa največji zdrs beležile delnice Luke Koper, ki so se pocenile za 5,76 odstotka na 7,53 evra. Delnice Pozavarovalnice Sava so se podražile za 8,18 odstotka na 7,79 evra, delnice Intereurope pa za 5,56 odstotka na 0,57 evra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin