SiolNET. Posel danes Novice
4,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljana dobila nov največji hotel

4,63

termometer

Grand Hotel Plaza | V zadnjih tednih so delavci urejali še notranjost in okolico hotela, v zadnjih dneh pa je postalo jasno, da bo novi hotelski objekt nosil ime Grand Plaza hotel in kongresni center Ljubljana. | Foto: H. G.
V zadnjih tednih so delavci urejali še notranjost in okolico hotela, v zadnjih dneh pa je postalo jasno, da bo novi hotelski objekt nosil ime Grand Plaza hotel in kongresni center Ljubljana. Foto: H. G.

V Ljubljani te dni vrata odpira petzvezdični Grand Plaza hotel, ki s 354 sobami postaja nov največji hotel v slovenski prestolnici. Investitor v gradnjo 81 metrov visoke 22-nadstropne stolpnice na območju Bavarskega dvora, na drugi strani ceste od prav tako petzvezdičnega hotela Intercontinental, je Zlatarna Celje.

Investitor je med gradnjo objekta, s katerim so arhitekturno končana tako imenovana severna vrata v središče Ljubljane, z mediji komuniciral zelo skopo ali sploh nič.

Gradnja je na zemljišču ob poslovni stavbi Telekoma Slovenije, ki ga je Zlatarna Celje od avstrijske družbe Erste Group Immorent kupila novembra 2016, stekla v začetku leta 2019, vmes pa jo je za nekaj mesecev prekinila gradbena inšpekcija.

Vrednost projekta je bila na začetku ocenjena na okoli 40 milijonov evrov, a investitor pojasnik, kot omenjeno, pozneje ni dajal. | Foto: H. G. Vrednost projekta je bila na začetku ocenjena na okoli 40 milijonov evrov, a investitor pojasnik, kot omenjeno, pozneje ni dajal. Foto: H. G.

Začetna ocena investicije 40 milijonov evrov

Od konca leta 2019 so dela tekla nemoteno, uradno ime projekta pa je bilo A Tower - Severna vrata Ljubljana. Medtem ko je bilo sprva govora o gradnji poslovne stolpnice, se je pozneje razkrilo, da investitor gradi hotel. Vrednost projekta je bila na začetku ocenjena na okoli 40 milijonov evrov, a investitor pojasnil, kot omenjeno, pozneje ni dajal.

Ljubljana nepremičnine stanovanja gradbeništvo Posel danes Cene nepremičnin v Ljubljani spet podirajo rekorde

Sobo lahko rezervirate le ...

V zadnjih tednih so delavci urejali še notranjost in okolico hotela, v zadnjih dneh pa je postalo jasno, da bo novi hotelski objekt nosil ime Grand Plaza hotel in kongresni center Ljubljana.

Uradnega medijskega sporočila o odprtju hotela ni bilo, je pa investitor odprtje 1. avgusta objavil na profilu hotela na družbenem omrežju Facebook. Aktivna je tudi že spletna stran hotela, čeprav še ni povsem dokončana. Tako rezervacije prek spletne strani še niso mogoče, lahko pa obiskovalci sobo rezervirajo na primer prek portala Booking.

Glede na opis na spletni strani ima hotel s petimi zvezdicami 354 sob in apartmajev, s čimer je nov največji hotelski objekt v Ljubljani.  | Foto: H. G. Glede na opis na spletni strani ima hotel s petimi zvezdicami 354 sob in apartmajev, s čimer je nov največji hotelski objekt v Ljubljani. Foto: H. G.

Nov največji hotel

Glede na opis na spletni strani ima hotel s petimi zvezdicami 354 sob in apartmajev, s čimer je nov največji hotelski objekt v Ljubljani. Ob tem razpolaga še z desetimi kongresnimi dvoranami in prostori za seminarje, v katerih naj bi lahko gostili do tisoč kongresnih gostov, barom in restavracijo, fitnesom in garažno hišo za 120 vozil.

Sobe v 22-nadstropnem objektu, ki dosega višino 81 metrov, je, kot je razvidno z objave na spletni strani podjetja, skupaj s preostalim notranjim interierjem opremila družba Alples iz Železnikov.

Center Rog Posel danes Center Rog naj bi vrata odprl prihodnje leto #foto #video

Nov igralec na nepremičninskem trgu

Zlatarna Celje je pred leti na območju poslovno-trgovskega središča BTC City že zgradila Hotel Plaza Ljubljana, ki je s koncem leta 2015 prešel pod okrilje blagovne znamke Radisson Blu in se preimenoval v Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana.

Zlatarna Celje je v Ljubljani tudi investitor v stanovanjske nepremičnine. Na območju Zupančičeve jame je zgradila objekt Ipsilon, pri Ruskem carju pa so pred dnevi stekla pripravljalna dela za gradnjo dveh stanovanjskih stolpnic. Po pisanju portala Žurnal 24 bo v dveh 44-metrskih stolpnicah z 12 nadstropji na voljo 140 stanovanj, v kletnih etažah pa 309 parkirnih mest. Na ljubljanski upravni enoti so za portal povedali, da je gradbeno dovoljenje postalo pravnomočno februarja, v Zlatarni Celje pa pojasnil za Žurnal 24 niso dali.

tz izola Novice Zakonca Šuštar na Obali gradita razkošno vilo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin