SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lastnik T-2: Sodišče že tretjič neupravičeno začenja stečaj

0

termometer

Sodišče nas že tretjič neupravičeno pošilja v stečaj, se na odločitev višjih sodnikov odzivajo v podjetju T-2, kjer vztrajajo, da je podjetje solventno.

"V družbi Garnol ne vidimo nobenih ekonomskih razlogov za ponoven, že tretji stečaj T-2," sporočajo iz podjetja Garnol, ki je z 98,06-odstotnim deležem večinska lastnica telekomunikacijske družbe T-2. Lastnik podjetja je Štefan Krč.

V Garnolu zanikajo navedbe sodišča, da T-2, ki je od leta 2010 v prisilni poravnavi, iz leta v leto povečuje zaostanke za načrtom finančnega prestrukturiranja. "Družba tekoče dobro posluje, je solventna, ob kapitalski ustreznosti pa je trajno sposobna izpolniti vse svoje obveznosti ob njihovi zapadlosti," trdijo v podjetju. Dodajajo, da je T-2 lani ustvaril 60 milijonov evrov prihodkov, denarni tok iz poslovanja (EBITDA) je znašal 6,5 odstotka več od leta pred tem (okrog 16 milijonov evrov).

Sodišče nasprotno trdi, da so trditve dolžnika in njegovih lastnikov (poleg Garnola je to še Lokainvest, prav tako v posredni lasti Štefana Krča) o plačilni sposobnosti podjetja z vidika celostne analize plačilne sposobnosti nesklepčne. "Dolžnik ni podal zadostnih trditev, ki bi izkazovale solventnost dolžnika," so med drugim zapisali v sodbi.

Sodni ping-pong Kot smo poročali, je sodišče prejšnji teden že tretjič začelo stečaj nad T-2. Upnice Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), družba TCK, na katero je Hypo banka prenesla nestrateške naložbe, in Banka Celje so zahtevo za stečaj prvič vložile že maja 2014, a je lastnikom T-2 dvakrat uspelo stečaj preprečiti.

Kot pravijo, bodo to poskusili doseči tudi tokrat: "V družbi Garnol bomo uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva za zaščito svojih interesov."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin