Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 1. 2013,
14.58

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

revizija

Petek, 4. 1. 2013, 14.58

5 let

Kuzman: Ko bomo prejeli odločitev naročnika, se bomo odločili, kako naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Takrat bo tudi jasno, ali bodo pred Državno revizijsko komisijo izpodbijali izbiro Gorenjske gradbene družbe za dokončanje obvoznice mimo Škofje Loke

Kot pravijo v CVP Inženiringu, ki je v konzorciju z italijanskima partnerjema Collini Lavori in Friulina Bitumi med šestimi na razpis prispelimi ponudbami za dokončanje poljanske obvoznice mimo Škofje Loke pristal na drugem mestu – za izbrano, cenovno najugodnejšo ponudbo Gorenjske gradbene družbe, ki bi skupaj s partnerjema OHL ŽS s Češke in ljubljanskim podjetjem Iskra Sistemi bi obvoznico končala za dobrih 23 milijonov evrov –, čakajo na uradni odgovor Direkcije za ceste kot naročnika projekta, na njihovo pritožbo v predrevizijskem postopku. "Ko bomo dobili odgovor, se bomo odločili, ali bomo zahtevali revizijo postopka izbire na Državni revizijski komisiji," je za Planet Siol.net povedal Robert Kuzman iz CVP Inženiringa.

Poljanska obvoznica vseskozi začinjena z zapleti Obvoznica mimo Škofje Loke s 660 metrov dolgim predorom Sten (graditi ga je začelo lani dokončno propadlo ajdovsko Primorje) naj bi stala 43 milijonov evrov. S kar 27 milijoni evrov jo financira Evropska unija (sklad za regionalni razvoj) in ima že zelo dolgo brado. Dolgotrajno iskanje najprimernejše trase obvoznice (narejenih je bilo več študij) je zaradi sporov med posameznimi lastniki zemljišč in naročnikom (Direkcija RS za ceste) seveda naredilo svoje, pa tudi težave domačih gradbenih podjetij so prispevale. Na koncu jih je dobršen del propadlo, ugasnil je tudi že izbrani prejšnji izvajalec del, ajdovsko Primorje, in dela so bila sredi preteklega leta prekinjena, zdaj pa vsi čakajo, kdaj bo odločitev o izbiri Gorenjske gradbene družbe in njenih partnerjev za dokončanje obvoznice postala pravnomočna oziroma kdaj bodo končani vsi postopki revizije odločitve o izbiri izvajalca del. So lahko ogrožena evropska sredstva projekta obvoznice? Poljanska obvoznica, ki jo že od vsega začetka spremljajo zapleti, mora biti po podpisu pogodbe z izbranim izvajalcem del končana v 24 mesecih. Da bi se po njej zapeljali še letos, ne verjamejo niti najbolj optimistični spremljevalci domače gradbene zgodovine. Če projekt morda ne bi bil končan v predpisanem roku, torej do konca leta 2015, potem evropskih sredstev (27 milijonov iz sklada za regionalni razvoj EU-ja) ne bi bilo mogoče počrpati in bi morali tudi ta del od skupaj 43 milijonov vrednega projekta v celoti zagotoviti iz državne blagajne.

Ne spreglejte