Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2020,
13.14

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Natisni članek

Krka poslovanje farmacevtska industrija Koronavirus

Četrtek, 19. 3. 2020, 13.14

4 leta, 1 mesec

Krka lani z rekordno prodajo in dobičkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

1

Krka | Foto STA

Foto: STA

Skupina Krka je lani ustvarila 1,49 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 12 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček se je povečal za 40 odstotkov na 244,27 milijona evrov. "Lani smo dosegli največjo vrednost prodaje in najvišjo vrednost čistega dobička v zgodovini podjetja," so danes sporočili iz Krke.

Krka je predhodno oceno lanskih poslovnih rezultatov objavila konec januarja. Številke se pri prihodkih ne razlikujejo, čisti dobiček pa je malenkost višji od predhodne ocene v višini 242,1 milijona evrov. Z lanskimi rezultati se je na sredini seji seznanil tudi nadzorni svet, so navedli in presodili, da lanski rezultati kažejo, da je "strategija skupine Krka dobro zastavljena", poroča STA.

Rast prodaje je skupina dosegla v vseh prodajnih regijah in na večini trgov. Povečala je prodajo vseh skupin izdelkov in storitev. Vsi pomembnejši podatki o poslovanju so se lani izboljšali tudi v družbi Krka. Ta je ustvarila 1,39 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je 13 odstotkov več kot v letu 2018. Čisti dobiček je bil nekoliko višji od predhodne ocene, zrasel je za 53 odstotkov na 249,41 milijona evrov.

Zaradi koronavirusa ne čutijo posledic

Glede domnevnega podkupovanja v Romuniji, o katerem so januarja pisali romunski mediji, so v danes objavljenem poročilu nerevidiranih konsolidiranih izkazov ponovili, da je pregled pokazal, da je imelo njihovo odvisno podjetje v Romuniji ustrezna navodila matične družbe, ni pa mogoče povsem izključiti, da je v preteklosti kakšen posameznik v njem kršil interna navodila ter pogodbene obveznosti iz delovnega razmerja.

Glede vpliva koronavirusa na poslovanje skupine so zapisali, da v tem trenutku ne čutijo negativnih posledic. Pred njegovo razširitvijo so v začetku leta poskrbeli za dovolj velike dobave surovin, s čimer so omogočili, da so procesi v čim večji meri potekali nemoteno. Sprejeli so več ukrepov in nato dodatne z namenom zaščite zdravja vseh zaposlenih in posledično zagotavljanja neprekinjenega poslovanja, kar je za proizvajalca zdravil, kot je Krka, poglavitni cilj, so še zapisali ob objavi nerevidiranih izkazov za lani.

Ne spreglejte