Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
13. 5. 2015,
13.56

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

MOS Kitajska Celjski sejem

Sreda, 13. 5. 2015, 13.56

1 leto, 1 mesec

Kitajci bodo septembra preplavili celjsko sejmišče

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kitajska je izbrala septembrski Mednarodni obrtni sejem v Celju za svojo največjo predstavitev v tem delu Evrope.

Posebno noto največjemu sejmu v regiji, ki bo potekal od 8. do 13. septembra, dajejo prav skupinske predstavitve tujih gospodarstev in nove poslovne priložnosti, ki jih prinaša sodelovanje podjetnikov. Največjo skupinsko predstavitev premijskih blagovnih znamk (Premium Brands from China) letos pripravlja Kitajska.

Veliko predstavitev kitajskega gospodarstva pripravlja podjetja UAEC, kitajski organizator skupinskih sejemskih nastopov, ki je podjetja iz države z največ prebivalci na svetu prvič v Celje pripeljal že ob lanskem Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS).

"Rezultati in potencial, ki ga MOS predstavlja, so jih prepričali, da letos pripravijo največjo skupinsko predstavitev kitajskega gospodarstva v regiji. V sejemski dvorani A se bodo tako od torka do petka predstavila številna kitajska podjetja, ki želijo v Srednji in Vzhodni Evropi najti nove poslovne partnerje. Med razstavljavci bodo ponudniki strojne opreme, stekla in keramike ter podjetja, ki delujejo na področju gradbeništva. Največ jih bo iz province Hebei, saj bo za skupinski nastop podjetnikov te province poskrbela njihova gospodarska zbornica," so sporočili iz družbe Celjski sejem.

Jubilejni neprekinjeni skupinski predstavitvi Hrvaške in Srbije Najdaljšo tradicijo neprekinjenega skupinskega nastopa podjetij na MOS ima sicer Hrvaška oz. Hrvaška obrtna zbornica (HOK), ki bo letos pripravila jubilejni 20. skupinski nastop hrvaških obrtnikov in podjetnikov.

Dolgoletni partner sejma je tudi AP Vojvodina, ki bo letos praznovala 10. jubilej skupinskih nastopov podjetij na MOS. V preteklih letih so na sejem pripeljali več kot 210 srbskih podjetij, za letošnji jubilej pa pravijo, da bodo skušali v Celje pripeljati še več podjetnikov in obrtnikov.

Med skupinskimi predstavitvami gospodarskih priložnosti tujih držav letos v Celju pričakujejo še Turke, Madžare, Indijce, Tajvance, Venezuelce, Brazilce in Egipčane, so še sporočili organizatorji.

Organizatorji bodo letos med drugim posebno pozornost namenili lesu, za vse ljubitelje kampiranja pa pripravljajo prvo veliko razstavo kampinga in karavaninga.

Ne spreglejte