SiolNET. Posel danes Novice
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kemis: okoljsko ministrstvo bo iskalo rešitev za odvoz nevarnih odpadkov

0,02

termometer

Kemis Vrhnika Nanut Šimenc
Gradbena inšpekcija je odločila, da so Kemisovi objekti, ki so bili zgrajeni po požaru maja 2017, črna gradnja. Foto: STA

Okoljski minister Simon Zajc se zaveda mogočih težav pri ravnanju z nevarnimi odpadki, potem ko je Kemis po odločbi gradbene inšpekcije prenehal dovažati odpadke svojih partnerjev na Vrhniko. "Na ministrstvu bomo v sodelovanju s pristojnimi za to problematiko in subjekti za ravnanje s takšnimi odpadki iskali skupno rešitev," so napovedali na pristojnem ministrstvu.

Kot so sporočili, se je minister za okolje Simon Zajc seznanil z odločbo inšpektorata za okolje in prostor o Kemisu. "Minister se zaveda, da bo s prenehanjem delovanja Kemisovega kompleksa za Slovenijo nastala težava ravnanja z nevarnimi odpadki, in sicer predvsem pri neodvozu tovrstnih odpadkov," so poudarili na ministrstvu.

Odpadke lahko prevzemajo zbiralci in predelovalci odpadkov, ki imajo za določeno vrsto odpadka za to ustrezno potrdilo za zbiranje ali okoljevarstveno dovoljenje za predelavo. Seznam vseh zbiralcev in predelovalcev je objavljen na spletni strani agencije za okolje (Arso), so dodali.

Kemis Vrhnika Nanut Šimenc Posel danes Po rdeči luči inšpekcije Kemis ustavlja vrhniški obrat: "Skrajno zaskrbljeni smo." #video

Gradbena inšpekcija: Kemisovi objekti so črna gradnja

Gradbena inšpekcija je v odločbi odločila, da so objekti, ki jih je Kemis gradil v sklopu sanacije po požaru maja 2017, nelegalna gradnja. Družbi je zato naložila, da mora do 30. junija 2020 nelegalno zgrajene objekte odstraniti in takoj prenehati opravljanje dejavnosti na zemljišču, kjer stojijo.

Iz Kemisa so sporočili, da se bodo o morebitni pritožbi odločili v 15 dneh. Ne glede na to pa je Kemis v četrtek prenehal dovažati odpadke svojih poslovnih partnerjev na lokacijo na Vrhniko. To je v gospodarstvu sprožilo zaskrbljenost, da se bodo nevarni odpadki spet kopičili pri podjetjih.

Kemis Vrhnika Nanut Šimenc Novice Obnovljeni Kemisovi objekti po ugotovitvah inšpektorjev črna gradnja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin