SiolNET. Posel danes Novice
5,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kam je z obrežja Bohinjskega jezera izginila ladja Zlatorog?

5,25

termometer

 | Foto:

Z obrežja Bohinjskega jezera je bila danes ob 11. uri odpeljana ladja Zlatorog, nam je sporočil bralec. Po besedah župana Franca Kramarja na servis, ki bo končan predvidoma v treh tednih.

Spomnimo, da gre za ladjo, ki jo je leta upravljal zasebnik Igor Dornik, lani pa mu je dejavnost onemogočila sprememba odlok o plovnem režimu, ki jo je sprejel občinski svet. Odlok po novem določa, da lahko prevoz oseb po jezeru izvaja le koncesionar ali občinski Turizem Bohinj, ki sicer že leta upravlja eno turistično ladjico na jezeru.

Zasebnik prinesel kaos ali le neželeno konkurenco?

Občina je lani nato odkupila tudi Dornikovo ladjo. Po besedah župana Franca Kramarja so zanjo odšteli 48 tisoč evrov.

Pri tem Kramar zanika kakršne koli namige v smeri, da se je občina morda želela elegantno rešiti zasebnega konkurenta. Kot pravi, je bilo "preprosto nemogoče vzdrževati red z dvema prevoznikoma". In dodaja: "Bohinjsko jezero je preveč eminentno, da bi po njem vozilo 30 prevoznikov. Ali pa dva."

Pred sezono na servis

V prihajajoči visoki turistični sezoni bosta tako po Bohinjskem jezeru vozili dve občinski ladjici. Po Kramarjevih besedah bodo cene enake, kot so bile lani.

Nekdaj Dornikovo ladjo so zdaj poslali na servis. "Ladjica je bila odpeljana na popravilo. V roku treh tednov bo vrnjena nazaj na jezero. Gre za redno vzdrževanje, barvanje in čiščenje," nam je pojasnil direktor zavoda Turizem Bohinj Klemen Langos.  

Bohinjski župan pravi, da je njihovo jezero preveč eminentno za konkurenco. | Foto: Matej Povše Bohinjski župan pravi, da je njihovo jezero preveč eminentno za konkurenco. Foto: Matej Povše

Moteči tudi veslači

Dornikova ladjica pa ni edina, ki je po Kramarjevem mnenju moteča za plovni režim na jezeru. Od letos bohinjska občina na podlagi sprejetega občinskega sklepa zaračunava veslanje po jezeru

Kramar pojasnjuje, da je razlog v zagotavljanju varnosti, od veslačev pobrane pristojbine pa bodo, tako zagotavlja, porabljene namensko. Denar bo šel za vlaganja v infrastrukturo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 28
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin