SiolNET. Posel danes Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kakšen bo slovenski bančni sistem čez pet let

2

termometer

Popolnoma drugačen kot danes, nekatere banke se bodo združile, nekatere bodo odšle, osredotočiti pa se bodo morale na mala in srednja podjetja, je na bančni konferenci dejal minister Dušan Mramor.

Finančni minister Dušan Mramor je na konferenci v organizaciji Združenja bank Slovenije spomnil na pozitivne podatke iz gospodarstva, ki so zagotovo opogumljajoči za finančni sektor. Se pa zaveda, da so tveganja še vedno zelo velika, predvsem v bančnem sektorju.

Bankirje je zato opozoril, da bodo morali v prihodnje trdo delati, zniževati stroške, se osredotočati na primerjalne prednosti in oddelke razvijati drugače, kot so bili vajeni pred krizo. Nujno bo dobro poznavanje gospodarstva, čim prej pa se bodo morali začeti osredotočati na mala in srednja podjetja.

Pri tistih, ki so še prezadolžena, bo zelo pomembno prestrukturiranje, da ne bi spet narasla slaba posojila. Mramor je sicer pojasnil, da z Banko Slovenije razmišljajo o določenih instrumentih, ki bi lahko pomagali pri prestrukturiranju teh podjetij.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin