Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 3. 2015,
10.17

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

tiskalnik pisarna Hewlett-Packard tiskanje advertorial

Petek, 13. 3. 2015, 10.17

2 meseca, 1 teden

Kako izbrati najboljši tiskalnik za svoj denar?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kakšen tiskalnik bomo izbrali, je odvisno od tega, kakšne dokumente bomo tiskali in za kaj vse bomo tiskalnik uporabljali. Tiskalnik, ki bo zadovoljil vaša pričakovanja, bo osrečil vse v pisarni.

Brez tiskalnika si poslovanja podjetja ne moremo zamisliti, saj je med najbolj obremenjenimi napravami, ki nam delo lahko olajšajo ali pa običajna pisarniška opravila spremenijo v malo nočno moro. Zato si je pred prvim nakupom tiskalnika oziroma pred zamenjavo starega treba vzeti dovolj časa za razmislek, kaj od tiskalnika sploh pričakujemo.

Nepremišljen nakup lahko vodi v to, da bomo namesto vrhunskega tiskalnika svoj denar porabili za napravo, ki nemarno žveči papir in pljuva črnilo.

Fotografije, poročila ali pogodbe?

Pred nakupom tiskalnika nujno preverite, kakšne dokumente v glavnem tiskate – ali tiskate poslovna poročila, pogodbe, ponudbe, račune, morda natisnete veliko barvnih dokumentov, pri katerih je kakovost tiska izjemno pomembna?

Če je za vaše poslovanje pomembno kakovostno in hitro barvno tiskanje, izberite laserski tiskalnik. Izpisi bodo kakovostni in vam bodo v pisarni prihranili veliko časa. Laserski tiskalnik bo dobro služil srednje velikim in velikim delovnim kolektivom. Brizgalni tiskalniki pa so zelo primerni za tiskanje različnih vrst dokumentov. Če tiskate veliko in od tiskalnika pričakujete tudi hitrost, izberite brizgalnega. Brizgalni tiskalnik bo dobro služil manjšim in srednje velikim delovnim kolektivom.

Standardni tiskalnik ali tiskalnik z več funkcijami?

Ko ugotovite, kakšne dokumente bo tiskal vaš novi tiskalnik, premislite, ali potrebujete standardni tiskalnik ali pa vas zanimajo tiskalniki z več funkcijami.

Tiskalnik z več funkcijami lahko deluje kot optični bralnik, kot samostojni kopirni stroj ali naprava za faksiranje. Ni veliko večji od običajnih tiskalnikov, je pa veliko bolj vsestransko uporaben, še posebej če morate shraniti kopijo pisma, računa ali kateregakoli drugega pomembnega dokumenta.

Izbira tiskalnika je odvisna tudi od tega, koliko ljudi ga bo uporabljajo vsakodnevno. Tako se lahko odločite za tiskalnik, ki bo priklopljen na samo en računalnik, za bolj mobilne uporabnike oziroma za več uporabnikov hkrati pa so primernejši tiskalniki, ki lahko tiskajo dokumente z namiznih in prenosnih računalnikov, tablic in pametnih telefonov.

Dobri tiskalniki zdržijo dlje od drugih elektronskih naprav

Tiskalniki so več kot samo visokotehnološke naprave. Tako kot je pomembna brezhibna elektronika, ki zagotavlja zanesljivost tiskanja, je pomembna tudi kakovost izdelave ohišja tiskalnika.

Dobri tiskalniki namreč zdržijo dlje od drugih elektronskih naprav. Namizni in prenosni računalnik, telefon ali tablico boste verjetno želeli zamenjati vsakih nekaj let, medtem ko za tiskalnik velja, da ga ni treba menjati, če dobro opravlja svoje delo. Zaradi tega je še posebej pomembno, da se na prvi nakup tiskalnika dobro pripravimo. Tiskalnik, ki bo zadovoljil vaša pričakovanja, bo osrečil vse zaposlene v pisarni.

Tudi tiskalniki sledijo modi

Čeprav tiskalnikov ne menjamo pogosto, pa ne moremo reči, da na svojem področju ne sledijo modi.

Vedno več modelov je opremljenih z uporabnimi funkcijami, kot so Wi-Fi, ePrint in tehnologija AirPrint. Tiskalniki podjetja Hewlett-Packard) so združljivi s tehnologijo HP ePrint, ki podpira tudi možnost tiskanja iz spletnih storitev s pomočjo Googlove tehnologije Cloud Print. Tako lahko tiskamo neposredno z mobilnega telefona ali tabličnega računalnika.

Skrbno izbran tiskalnik bo olajšal poslovanje vsakega podjetja. Pred nakupom torej preverite, kdo bo tiskalnik uporabljal in za kakšne namene ter koliko denarja lahko namenite nakupu – le tako lahko ugotovite, kateri model najbolj odgovarja vašim potrebam.

Ne spreglejte