SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je ekonomska vlada evroobmočja rešitev za EU?

3

termometer

Francoski predsednik Francois Hollande, čigar država se utaplja v recesiji in brezposelnosti, predlaga oblikovanje evrske vlade.

Francois Hollande, ki se v Franciji spopada s padanjem gospodarske aktivnosti in vse večjim nezadovoljstvom državljanov tudi zaradi vse večje, rekordne več kot desetodstotne brezposelnosti v drugem največjem evropskem gospodarstvu, si prizadeva pomiriti Francijo.

Gospodarsko aktivnost naj bi Francija zagnala z desetletnim programom novih naložb Gospodarsko aktivnost naj bi ta več kot 65-milijonska evropska država okrepila z desetletnim programom naložb v nove tehnologije, obnovljivo energijo in infrastrukturo, nova delovna mesta pa naj bi ustvarjati prek izboljšanja okolja za podjetja. Ekonomska vlada evrskega območja bi se ukvarjala s težavami evrskih držav Kot piše pariški dnevnik Le Figaro, Hollande zdaj predlaga tudi oblikovanje ekonomske vlade evroobmočja, ki bi se sestajala enkrat na mesec in se ukvarjala z najbolj vročimi težavami držav evroobmočja. Prvo leto Hollandovega mandata zlasti namenjeno obrambi francoske suverenosti Francois Hollande predlaga tudi harmonizacijo davkov in učinkovitejši boj proti davčnim utajam. Po pisanju le Figaroja je bilo prvo leto predsednikovanja novega francoskega predsednika po njegovem mnenju osredotočeno zlasti na obrambo francoske suverenosti, zagona domačega gospodarstva, ohranitev družbenega modela in odpravljanje nepravičnosti v francoski družbi. Drugo leto njegovega mandata pa bo v ospredju tudi vprašanje ekonomske vlade evrskega območja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin