SiolNET. Posel danes Novice
5,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janša povabil Tima Cooka: Zato naj Apple investira v Slovenijo

5,00

termometer

janša
Foto: Twitter/Zajem zaslona

Ameriško podjetje letos pospešeno napoveduje nove naložbe po vsem svetu.

Včeraj zvečer se je predsednik slovenske vlade Janez Janša prek videoklica pogovarjal z direktorjem ameriškega podjetja Apple Timom Cookom. Govorila sta o zakonodajnih aktih s področja digitalne preobrazbe in kibernetski varnosti ter o konkurenčni prednosti Slovenije pri naložbah v informacijske tehnologije in razvoj umetne inteligence. Več podrobnosti o pogovoru ni znanih.

Kot je razvidno s fotografij, je Janša Cooku pokazal primerek osebnega digitalnega asistenta Apple Newton. Tega je podjetje na trg poslalo daljnega leta 1993.  Kot je razvidno s fotografij, je Janša Cooku pokazal primerek osebnega digitalnega asistenta Apple Newton. Tega je podjetje na trg poslalo daljnega leta 1993. Foto: Twitter/Zajem zaslona

Apple napoveduje milijardne naložbe

Apple je sicer aprila letos napovedal za približno 400 milijard evrov novih naložb in novih 20 tisoč delovnih mest v ZDA. Podjetje bo osredotočeno predvsem na tehnologije 5G, umetno inteligenco in razvoj nove generacije čipov na podlagi silicija. Vendar Apple ne investira le v ZDA.

Učijo tudi mala podjetja

Konec septembra je podjetje napovedalo ustanovitev posebnega razvojnega centra v Južni Koreji, kar bo Apple stalo približno 50 milijonov evrov. S centrom želijo mala in srednje velika podjetja naučiti Applove tehnike proizvodnje ter jim s tem pomagati izboljšati učinkovitost poslovanja. V devetmesečni program bo vsakič sprejetih 200 podjetnikov.


Elon Musk, Tesla Posel danes Janša povabil Elona Muska: Tesla naj v Sloveniji odpre novo tovarno Jure Leskovec Posel danes Desetine milijard za družbeno omrežje, za katerega dela tudi Jure Leskovec

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin