Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 9. 2014,
14.17

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mestna občina Ljubljana MOL Zoran Janković Vladislav Lalić

Petek, 26. 9. 2014, 14.17

6 let, 7 mesecev

Ikea v Ljubljani: 80 milijonov, 30 tisoč kvadratnih metrov, okoli 300 novih delovnih mest (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ikea bi se v Ljubljani razprostirala na površini približno 30 tisoč kvadratnih metrov, zaposliti nameravajo okoli 300 delavcev, vrednost naložbe pa je ocenjena na 80 milijonov evrov, pravijo na MOL.

Župan Mestne občine Ljubljana (MOL) Zoran Janković in direktor podjetja Ikea v Ljubljani in direktor Ikee za nepremičnine in razvoj za jugovzhodno Evropo Vladislav Lalić sta podpisala memorandum o soglasju, ki opredeljuje zaveze in namere obeh strank ob možni izgradnji trgovine Ikea v Ljubljani.

Janković: Ikea pomeni dodano vrednost za Ljubljano in Slovenijo Janković, ki že od začetka podpira prihod trgovine Ikea v Slovenijo, je ob podpisu memoranduma dejal, da je podpisa izredno vesel, "saj smo se nanj pripravljali kar sedem let. Dokazuje, da je vztrajnost koristna in potrjuje načelo, da trdo delo prinaša rezultate. Ikea pomeni dodano vrednost za Ljubljano in Slovenijo, prav tako pa prenaša pomembno sporočilo za vse potencialne vlagatelje, da je Ljubljana odprto mesto za vse, ki želijo investirati," navaja MOL v sporočilu za javnost.

"Memorandum predstavlja resno zavezo našega podjetja in MOL" Lalić je prav tako izrazil zadovoljstvo ob podpisu dokumenta. "Memorandum o soglasju je korak naprej k možni uresničitvi našega načrta, da v Sloveniji, natančneje v Ljubljani, izgradimo trgovino Ikea. Ker vemo, da Slovenci obiskujejo naše trgovine v sosednjih državah, jim želimo našo ponudbo čim bolj približati. Memorandum predstavlja resno zavezo našega podjetja in Mestne občine Ljubljana, da kot partnerji nadaljujemo pridobivanje vseh potrebnih dokumentov in začnemo urejati infrastrukturo, ki je potrebna za gradnjo trgovine Ikea," je dejal ob podpisu memoranduma.

Dodal je, da je odobritev odločitve o razvoju trgovine Ikea odvisna od internih dejavnikov znotraj Skupine Ikea in tudi zunanjih dejavnikov, kot je na primer sprememba in dopolnitev občinskega prostorskega načrta, še posebej glede izgradnje načrtovanih cest.

Lalić je tudi potrdil, da že nekaj časa potekajo pogajanja z lastniki zemljišča v BTC-ju, vendar še niso končana.

Kdaj? Datum odprtja trgovine Ikea v Sloveniji še ni znan. Kot pravijo na MOL, po izkušnjah v drugih državah običajno velja, da po nakupu zemljišča sledi njegova infrastrukturna ureditev in pridobitev gradbenega dovoljenja, nato pa za gradnjo trgovine potrebujejo še približno eno leto. Po poročanju Financ naj bi se Ikea odprla leta 2017.

Kot so še sporočili iz MOL, je skupina Ikea možnosti za izgradnjo trgovine v Sloveniji preučevala vse od leta 2006, ko so se začeli širiti v Jugovzhodno Evropo, ki je takrat vključevala Hrvaško, Srbijo in Slovenijo.

Ne spreglejte