SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hauc: NKBM je likvidna, varna, solventna in solidno posluje

3

termometer

Uprava NKBM je v skladu z obljubo delničarje povabila na srečanje z upravo, ki bo prihodnji torek, torej teden dni pred napovedano skupščino druge največje državne banke, potekalo v Mariboru.

Na njem bodo predstavili predvsem poslovanje banke in skupine v prvem četrtletju, govorili pa bodo tudi o stanju in prihodnosti banke.

Uprava Nove kreditne banke Maribor (NKBM) pod vodstvom Aleša Hauca bo na srečanju skupaj s strokovnimi službami zainteresiranim delničarjem predstavila ukrepe za stabilizacijo in razvoj družbe in njene skupine ter aktivnosti banke v zvezi z napovedano dokapitalizacijo in krepitvijo kapitalske ustreznosti. Zaradi zagotovitve enakomernega obveščanja morajo delničarji do 30. maja banki poslati pisno prijavo in morebitna vprašanja.

Kot pojasnjujejo v NKBM, srečanje pripravljajo v okviru svojih odnosov z investicijsko javnostjo, nanj pa so skladno z načelom enakomerne obravnave in obveščenosti povabljeni vsi, tako mali delničarji kot tudi drugi institucionalni vlagatelji v Sloveniji in tujini. Z napovedjo srečanja se uresničujejo tudi nekatera javno izražena pričakovanja delničarjev banke, v zadnjem času predvsem Vseslovenskega združenja malih delničarjev in društva Mali delničarji Slovenije.

Hauc: Smo v obdobju, ko se sprejemajo pomembne odločitve v zvezi s prihodnostjo banke "Skrbno spremljamo vse okoliščine, ki vplivajo na odnose z vsemi našimi delničarji. Smo v obdobju, ko se sprejemajo pomembne odločitve v zvezi s prihodnostjo naše banke. Zato smo se odločili dialog z delničarji še okrepiti in dodatno pojasniti pomembne okoliščine preteklega, sedanjega in bodočega delovanja banke," je pojasnil prvi mož NKBM Aleš Hauc.

"Banka je še vedno v zahtevnem položaju" Ob tem je znova zagotovil, da banka izpolnjuje regulatorno kapitalsko ustreznost, je likvidna, varna, solventna in solidno posluje, zaradi v preteklosti odobrenih slabih kreditov in neugodnih makroekonomskih okoliščin pa je še vedno v zahtevnem položaju.

V zadnjem letu dni je uprava po Haučevih besedah temeljito pregledala prakse preteklega poslovanja in sprejela več kot tisoč odločitev, usmerjenih v izboljšanje stanja in rezultatov banke, boljše poslovanje s strankami in bolj učinkovito delo.

Skupščina delničarjev bo, kot je banka že sporočila, 10. junija v Mariboru. Na dnevnem redu skupščine je med drugim odločanje delničarjev o spremembah statuta glede povečanja osnovnega kapitala do višine največ 400 milijonov evrov v naslednjih petih letih, dodatnem predlogu državnih lastnikov, da se kapital pridobi do konca letošnjega leta z izdajo novih delnic v višini 300 milijonov evrov, in o novem članu nadzornega sveta Gojku Koprivcu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin