Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
13.58

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NKBM Aleš Hauc

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 13.58

7 let, 2 meseca

Hauc: NKBM je likvidna, varna, solventna in solidno posluje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uprava NKBM je v skladu z obljubo delničarje povabila na srečanje z upravo, ki bo prihodnji torek, torej teden dni pred napovedano skupščino druge največje državne banke, potekalo v Mariboru.

Na njem bodo predstavili predvsem poslovanje banke in skupine v prvem četrtletju, govorili pa bodo tudi o stanju in prihodnosti banke.

Uprava Nove kreditne banke Maribor (NKBM) pod vodstvom Aleša Hauca bo na srečanju skupaj s strokovnimi službami zainteresiranim delničarjem predstavila ukrepe za stabilizacijo in razvoj družbe in njene skupine ter aktivnosti banke v zvezi z napovedano dokapitalizacijo in krepitvijo kapitalske ustreznosti. Zaradi zagotovitve enakomernega obveščanja morajo delničarji do 30. maja banki poslati pisno prijavo in morebitna vprašanja.

Kot pojasnjujejo v NKBM, srečanje pripravljajo v okviru svojih odnosov z investicijsko javnostjo, nanj pa so skladno z načelom enakomerne obravnave in obveščenosti povabljeni vsi, tako mali delničarji kot tudi drugi institucionalni vlagatelji v Sloveniji in tujini. Z napovedjo srečanja se uresničujejo tudi nekatera javno izražena pričakovanja delničarjev banke, v zadnjem času predvsem Vseslovenskega združenja malih delničarjev in društva Mali delničarji Slovenije.

Hauc: Smo v obdobju, ko se sprejemajo pomembne odločitve v zvezi s prihodnostjo banke "Skrbno spremljamo vse okoliščine, ki vplivajo na odnose z vsemi našimi delničarji. Smo v obdobju, ko se sprejemajo pomembne odločitve v zvezi s prihodnostjo naše banke. Zato smo se odločili dialog z delničarji še okrepiti in dodatno pojasniti pomembne okoliščine preteklega, sedanjega in bodočega delovanja banke," je pojasnil prvi mož NKBM Aleš Hauc.

"Banka je še vedno v zahtevnem položaju" Ob tem je znova zagotovil, da banka izpolnjuje regulatorno kapitalsko ustreznost, je likvidna, varna, solventna in solidno posluje, zaradi v preteklosti odobrenih slabih kreditov in neugodnih makroekonomskih okoliščin pa je še vedno v zahtevnem položaju.

V zadnjem letu dni je uprava po Haučevih besedah temeljito pregledala prakse preteklega poslovanja in sprejela več kot tisoč odločitev, usmerjenih v izboljšanje stanja in rezultatov banke, boljše poslovanje s strankami in bolj učinkovito delo.

Skupščina delničarjev bo, kot je banka že sporočila, 10. junija v Mariboru. Na dnevnem redu skupščine je med drugim odločanje delničarjev o spremembah statuta glede povečanja osnovnega kapitala do višine največ 400 milijonov evrov v naslednjih petih letih, dodatnem predlogu državnih lastnikov, da se kapital pridobi do konca letošnjega leta z izdajo novih delnic v višini 300 milijonov evrov, in o novem članu nadzornega sveta Gojku Koprivcu.

Ne spreglejte