SiolNET. Posel danes Novice
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gradbeništvo v EU aprila z rastjo; Slovenija z enim večjih zvišanj

0,10

termometer

Gradbišče
Foto: Bojan Puhek

Obseg gradbenih del v območju z evrom se je aprila na mesečni ravni povečal za 1,8 odstotka, v celotni EU pa za 1,2 odstotka. V medletni primerjavi je bila rast 1,8 oz. 0,9 odstotka. Slovenija je z 9,8-odstotno mesečno in 12,4-odstotno medletno rastjo beležila eno večjih zvišanj, je objavil evropski statistični urad Eurostat.

Obseg del na gradbenih inženirskih objektih se je aprila na mesečni ravni v območju evra povečal za štiri odstotke, v EU pa za 3,4 odstotka, medtem ko so se dela na stavbah v območju evra povečala za en odstotek in v EU za 0,6 odstotka.

Največjo rast zabeležila Slovenija

Največjo rast obsega gradbenih del na mesečni ravni so zabeležile Slovenija (+9,8 odstotka), Madžarska (+6,5 odstotka) in Nemčija (+3,3 odstotka), največji padec pa Španija (-3,6 odstotka), Belgija (-1,8 odstotka) in Slovaška (-1,4 odstotka).

V medletni primerjavi pa se je v območju evra obseg del na gradbenih inženirskih objektih povečal za 2,1 odstotka in v EU za 1,6 odstotka, medtem ko se je v evrskih državah gradnja stavb povečala za 1,8 odstotka in v osemindvajseterici za 0,7 odstotka.

Marjan Šarec Novice Skupina intelektualcev poziva k oblikovanju levosredinske vlade #video

Največjo rast obsega gradbenih del v tej primerjavi so zabeležile Poljska (+16,3 odstotka), Madžarska (+14,2 odstotka), Slovenija (+12,4 odstotka) in Nizozemska (+10,4 odstotka), največji padec pa Švedska (-6,4 odstotka), Belgija (-4,6 odstotka) in Španija (-3,4 odstotka).

Eurostat je danes objavil tudi revidirane podatke za marec, ko se je obseg del na mesečni ravni v območju z evrom znižal za 0,2 odstotka, v EU pa za 0,8 odstotka.
državni zbor parlament Novice Poslanca narodnih manjšin: Pri usodi vlade nočeva biti jeziček na tehtnici
otroci Novice Otroke ločujejo od staršev in jih nameščajo v kletke #foto #video Katarina Kresal, Miro Senica Posel danes Sporno posojilo Miru Senici, ki je pripeljal novega lastnika banke

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin