SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gospodarska klima v Sloveniji se izboljšuje

4

termometer

 | Foto:
Kazalnik gospodarske klime je februarja znašal 4,1 odstotne točke. Tako je bil kazalnik gospodarske klime za 1,2 odstotne točke višja kot januarja in za 13 odstotnih točk višji kot februarja lani.

Tudi v primerjavi z dolgoletnim povprečjem je bil kazalnik gospodarske klime februarja višji, in sicer za 8,1 odstotne točke.

Na zvišanje kazalnika gospodarske klime na mesečni ravni je najbolj vplival kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 1,3 odstotne točke), sledila sta kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 0,4 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,1 odstotne točke).

Negativno sta na mesečno spremembo kazalnika gospodarske klime vplivala kazalnik zaupanja potrošnikov (za 0,4 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 0,2 odstotne točke).

Napredek na letni ravni Kazalnik gospodarske klime je bil februarja 2015 na letni ravni višji za 13 odstotnih točk.

Na zvišanje kazalnika gospodarske klime na letni ravni je najbolj vplival kazalnik zaupanja v storitvenih dejavnostih (za 6,7 odstotne točke), sledili so kazalnik zaupanja potrošnikov (za 2,9 odstotne točke), kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih (za 2,1 odstotne točke), kazalnik zaupanja v trgovini na drobno (za 1,0 odstotne točke) in kazalnik zaupanja v gradbeništvu (za 0,4 odstotne točke).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin