Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2014,
6.55

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Luka Koper

Petek, 10. 1. 2014, 6.55

7 let, 2 meseca

Gašpar Mišič zadržal službo, a ostal brez službenega vozila (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nadzorni svet Luke Koper ni mogel glasovati o odpoklicu predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča, saj so trije predstavniki zaposlenih sejo zapustili.

Pred tem pa je sejo zaradi zdravstvenih razlogov zapustila tudi članica Sabina Mozetič. Za takšno glasovanje bila potrebna prisotnost vsaj šestih od devetih članov.

Strinjali so se, da je škodil ugledu družbe Kljub tej "obstrukciji" so se preostali člani nadzornega sveta strinjali, da je Gašpar Gašpar Mišič s svojim ravnanjem, ko je vozil v vinjenem stanju, škodil ugledu družbe, je v izjavi za medije poudarila prva nadzornica Luke Koper Alenka Žnidaršič Kranjc.

So pa Gašparju Mišiču zaradi kršitve določil nadzorniki odpovedali pogodbo o uporabi službenega vozila.

Ob tem je predsednica nadzornega sveta pozvala vse lastnike koprske družbe, ki s tožbo onemogočajo vpis statuta družbe v sodni register, da ukrenejo vse, da omogočijo učinkovito imenovanje in razreševanje uprave.

"Nadzorni svet je pozval gospoda Mišiča k častnemu odstopu" Če bi bil nadzorni svet sklepčen, bi Žnidaršič Kranjčeva, kot je povedala, glasovala za razrešitev predsednika uprave. "Nadzorni svet je pozval gospoda Mišiča k častnemu odstopu," je še povedala.

Na vprašanje, ali sama razmišlja o odstopu, je odvrnila, da je v tem trenutku najlažje odstopiti. V imenu nadzornikov je lastnike pozvala, naj sporočijo "ali je njihov resen namen urediti razmere za učinkovit nadzor družb v Sloveniji ali ni". "Če se bodo lastniki odločili, da to ni cilj, je meni to jasno sporočilo. Do takrat pa mislim, da je odgovorno, da nadaljujemo z delom," je dodala.

Odločil se je, da bo vztrajal na položaju Gašpar Mišič, ki mu je prva nadzornica sicer priznala zasluge za premik pri projektu poglabljanja pristaniškega bazena, pa je znova poudaril, da torkov incident obžaluje, da pa njegov odstop ne bi bil najboljši za Luko. Zato se je odločil, da bo vztrajal na položaju.

Člani nadzornega sveta so sicer za novega člana uprave, zadolženega za operativo in infrastrukturo, imenovali Andraža Novaka, ki je bil že do zdaj zaposlen v Luki.

Nadzorni svet pa danes ni sprejel poslovnega načrta za leto 2014, saj je ugotovil, da ta ni pripravljen v skladu s smernicami nadzornikov, upravi pa je naložil, da poslovni načrt dopolni, je še povedala Žnidaršič Kranjčeva.

Ne spreglejte