SiolNET. Posel danes Novice
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Finančna pismenost Slovencev je na psu #video

1,43

termometer

Naše denarnice so po izhodu iz krize postale debelejše, tako imamo več potreb in želja. Tudi možnosti za zapravljanje je vedno več. Kako pravilno ravnati z denarjem?

Video: Planet TV

Slovenci smo izjemno slabo finančno pismeni, po šolsko bi dobili dvojko. Od tega pa je lahko odvisno, ali bomo živeli kot kralji ali kot berači. V Sloveniji je sicer okoli deset šol, ki v svoj predmetnik že vključujejo finančno opismenjevanje. Suzana Kozel, novinarka oddaje Dan. na Planet TV, je obiskala eno od teh šol in od dijakov dobila številne modre napotke.

Če nepričakovano dobiš denar, ga ne zapravi takoj. To je zlato pravilo, ki se ga učijo tudi v srednji ekonomski šoli Trbovlje.

Dnevne izdatke je treba redno zapisovati, pravi predsednica Zavoda za finančno opismenjevanje Ana Vezovišek. To poudarja zato, ker smo Slovenci še posebej šibki na področju vodenja osebnega proračuna. Denar je treba vzeti v svoje roke in se odpovedati hipnim užitkom, ki nas navidezno osrečujejo, opozarja.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • alfa650 / 03.02.2018. ob 12:10 0 0

    Da,kako pravilno ravnati z denarjem-zelo tehtno vprašanje,saj se brez denarja v tem svetu ne da živeti.Pa poglejmo kaj o denarju pravi človeški stvarnik:ne trudi se da bi obogatel,opusti tako misel,ker komaj si v to uprl svoje oči,že si naredi peruti kot ptič in zleti proti nebu in čemu naj bo denar v bedakovi roki,da kupi modrost,ko nima razuma?

    0 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin