SiolNET. Posel danes Novice
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dva potencialna kupca Medijskih toplic izboljšala ponudbi

0,12

termometer

Medijske toplice
Foto: STA

Dva od petih potencialnih kupcev Medijskih toplic, ki so v stečaju, sta izboljšala ponudbi. Ločitvena upnica Nova KBM, ki ima v stečaju priznane terjatve prvega zastavnega reda v višini 833 tisoč evrov, se bo do 31. julija opredelila glede prispelih ponudb, je danes za STA povedal stečajni upravitelj toplic Igor Bončina.

Če Nova KBM ne bo sprejela nobene prispele ponudbe, bo Bončina ponovil prodajni postopek.

Ponudbe za nakup Medijskih toplic so oddali samostojni podjetnik Janez Burica, ljubljanska Akustika Group, Vila Gasner iz Bistrice pri Tržiču, ljubljanski Bau Projekt in Global Leasing. Višina njihovih ponudb je zaradi prodajnega procesa poslovna skrivnost.

Bončina je na februarski javni dražbi poskušal Medijske toplice, ki propadajo že desetletje, prodati za 678.900 evrov, potem ko je bila cena februarja lani postavljena pri 895.384 evrov, a je bilo zbiranje ponudb neuspešno.

Ocenjena likvidacijska cena za Medijske toplice je medtem nekaj več kot 909 tisoč evrov.

Propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju

Medijske toplice, ki se razprostirajo na 24 tisoč kvadratnih metrov površine in so bile del Poslovnega sistema Zupanc, propadajo od leta 2009 in so v zelo slabem stanju. Hotel je v klavrnem stanju in izropan, prav tako bazeni, med drugim nekdanji notranji bazen z izvirom tople vode.

Po besedah Bončine je bilo podanih več kot 17 kazenskih ovadb proti neznanim osebam zaradi odtujitve in poškodovanja tujega premoženja. Vse je uničeno, uporabna je še samo lokacija, je še dejal.

Trenutno kompleks začasno uporablja društvo za šport in rekreacijo Škorpijoni iz Hrastnika, ki je hkrati dolžno vzdrževati okolico.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin