Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 7. 2018,
10.22

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

DUTB nepremičnine Trgoavto dražba

Nedelja, 22. 7. 2018, 10.22

5 let, 9 mesecev

DUTB na dražbi kupila nepremičnine Trgoavta v Hrpeljah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Trgoavto Hrpelje | Foto STA

Foto: STA

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je na nedavni dražbi stečajnega premoženja podjetja Trgoavto za 1,4 milijona evrov kupila Trgoavtove poslovne stavbe in hale na območju Hrpelj. DUTB nepremičnin še ni prevzela, svojih načrtov s kompleksom pa v družbi ne razkrivajo.

Koprsko okrožno sodišče je na začetku tedna v stečajnem postopku Trgoavta dalo soglasje k sklenitvi prodajne pogodbe med omenjeno družbo in DUTB za kompleks, ki obsega pisarniške prostore v izmeri 557 kvadratnih metrov, dvorišče v izmeri dobrih sedem tisoč kvadratnih metrov, trgovino površine 193 kvadratnih metrov ter skladiščne hale z dobrimi štiri tisoč kvadratnimi metri skupne površine, je razvidno iz objave na Ajpesu.

Torbjorn Mansson
Novice Kako slabo so Švedi in Slovenci upravljali slabo banko

Na DUTB svojih načrtov z nepremičnino ne razkrivajo

DUTB je za celoto odštel 1,4 milijona evrov, pri čemer je bila izklicna cena na dražbi nepremičnine milijon evrov. Na DUTB so potrdili, da so omenjeno nepremičnino kupili v stečajnem postopku Trgoavta, vendar do njenega fizičnega prevzema še ni prišlo.

Svojih načrtov z nepremičnino za zdaj še ne razkrivajo. Pojasnili so le, da podrobnosti glede upravljanja svojega premoženja vnaprej nikoli ne pojasnjujejo, saj bi s tem lahko vplivali na potek postopkov in višino poplačila.

Na DUTB za zdaj svojih načrtov z nepremičnino še ne razkrivajo. | Foto: STA , Na DUTB za zdaj svojih načrtov z nepremičnino še ne razkrivajo. Foto: STA ,

Do izročitve in primopredaje nepremičnine še ni prišlo

V pisarni stečajnega upravitelja Trgoavta odvetnika Steva Radovanovića so pojasnili, da bo do izročitve nepremičnine in primopredaje prišlo potem, ko bodo prejeli vsa dokazila kupca o plačilu celotne kupnine in pripadajočih davkov.

Iz rednega poročila stečajnega upravitelja za obdobje od januarja do marca letos sicer izhaja, da je stanje neunovčene stečajne mase 31. marca znašalo skupno 2,79 milijona evrov, od tega dobra dva milijona evrov iz naslova nepremičnin, medtem ko so terjatve do kupcev predstavljale slabih 250 tisoč evrov, zaloge trgovskega blaga pa 504 tisoč evrov.

Andrej Šircelj
Novice Ali je ustavno sodišče rešilo poslanca Širclja? Ali pa so policisti zbrali dovolj dokazov? #video

V omenjenem obdobju so poplačali ločitvenega upnika DUTB v znesku 818.930 evrov in ločitvenega upnika Goodyear Dunlop Sava Tires v znesku 59.539 evrov. Stanje unovčene mase je 31. marca znašalo dobrih 188 tisoč evrov.

Ne spreglejte