Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2011,
17.21

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Pivovarna Laško dokapitalizacija

Petek, 20. 5. 2011, 17.21

1 leto, 4 mesece

Dokapitalizacija Pivovarne Laško za največ 36,5 milijona evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Uprava in nadzorni svet Pivovarne Laško predlagata delničarjem, da na skupščini sprejmejo sklep o dokapitalizaciji za največ 36,5 milijona evrov, kolikor znaša tudi osnovni kapital družbe.

Če bo sklep sprejet, se bo osnovni kapital pivovarne povečal na dobrih 73 milijonov evrov. Prodajna cena delnice bi znašala osem evrov Povečanje osnovnega kapitala bi se izvedlo z izdajo največ 8.747.652 navadnih, prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic, prodajna cena ene delnice pa bi znašala osem evrov. Dokapitalizacija bi se izvedla v dveh krogih, pri čemer bi v prvem krogu nove delnice ponudili v odkup vsem delničarjem. V drugem krogu pa bi delnice, ki v prvem krogu ne bodo vpisane in vplačane, v soglasju z nadzornim svetom ponudili tretjim osebam. Delničarji bodo na skupščini odločali tudi o podaji soglasja k pogodbi o obvladovanju, ki je bila junija lani sklenjena med obvladujočo družbo Pivovarna Laško in odvisno družbo Pivovarna Union. Prav tako bodo odločali o podaji soglasja k pogodbi o obvladovanju med Pivovarno Laško kot obvladujočo družbo in odvisno družbo Radenska.

Na skupščini o dveh novih članih nadzornega sveta Na skupščini bodo odločali tudi o izvolitvi dveh novih članov nadzornega sveta Simona Čadeža in Damjana Beliča, ki bi v nadzornemu svetu zastopali interese kapitala. Njun mandat bi trajal do konca avgusta 2013.

Uprava in nadzorniki pivovarne predlagata delničarjem, da podprejo sklep o pokritju lanske izgube v višini 6,2 milijona evrov iz drugih rezerv iz dobička v višini 542.466 evrov in kapitalskih rezerv v znesku 5,7 milijona evrov. Predlagana je tudi podelitev razrešnice upravi in nadzornemu svetu družbe za poslovno leto 2010.

Če bodo delničarji podprli statutarne spremembe, bo uprava laške pivovarne imela namesto treh največ pet članov, njihov mandat pa bi trajal pet let. Po teh spremembah bi uprava družbe prejela tudi pooblastilo za izdajo novih navadnih imenskih kosovnih delnic za stvarne vložke oz. za povečanje osnovnega kapitala za največ pet odstotkov odobrenega kapitala. Pred izdajo novih delnic pa mora uprava pridobiti soglasje nadzornikov pivovarne.

Ne spreglejte