SiolNET. Posel danes Novice
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Credit Suisse naj bi kljub težavam izplačala nagrade zaposlenim

0,15

termometer

Credit Suisse | Banko Credit Suisse je za tri milijarde evrov kupila največja švicarska banka UBS. | Foto: Guliverimage
Banko Credit Suisse je za tri milijarde evrov kupila največja švicarska banka UBS. Foto: Guliverimage

Druga največja švicarska banka Credit Suisse, ki jo bo, da bi se izognili stečaju, prevzela največja švicarska banka UBS, namerava kljub težavam izplačati vse načrtovane nagrade vodstvu in preostalim zaposlenim. Opustili naj ne bi niti načrta o zvišanju plač, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na interni dopis vodstva banke zaposlenim.

Za skupaj okoli eno milijardo švicarskih frankov (1,01 milijarde evrov) bonusov vodilnim naj bi banka večinoma že izplačala. Po načrtih naj bi izplačali tudi nagrade za druge zaposlene in izvedli zvišanje plač.

V banki so informacijo po navedbah dpa potrdili, prošnjo za dodatna pojasnila pa zavrnili.

Druga največja švicarska banka Credit Suisse, ki so jo v zadnjih letih pretresali številni škandali, vključno z obtožbami o pranju denarja, se je pod pritiskom znašla sredi meseca, ko je propad dveh regionalnih ameriških bank SVB in Signature pretresel trge, banka pa je v letnem poročilu opozorila na šibkost notranjih kontrol.

Švicarska vlada in največja švicarska banka UBS sta se nato dogovorili za prevzem Credit Suisse. Dogovor je po navedbah švicarske vlade bistvenega pomena za preprečitev nepopravljivih posledic za mednarodno finančno stabilnost.

V banki Credite Suisse so takrat pojasnili, da jo bo UBS prevzela za provizijo pri združitvi v višini treh milijard švicarskih frankov, pri čemer bodo delničarji Credit Suisse prejeli eno delnico UBS za 22,48 delnice Credit Suisse. "Glede na nedavne izredne okoliščine brez primere napovedana združitev predstavlja najboljši mogoč izid," je dejal predsednik uprave Credit Suisse Axel Lehmann.

Banka UBS Posel danes UBS bo za tri milijarde evrov kupila Credit Suisse Credit Suisse Posel danes Credit Suisse bo reševala švicarska centralna banka
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin