SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Četrt milijona evrov za nič?

1

termometer

 | Foto:
Švicarski finančni svetovalec Barons Financial Services tudi v 16 mesecih ni našel kupca za Adrio Airways.

Slovenskemu nacionalnemu letalskemu prevozniku, ki mu država že od leta 2009 vztrajno išče kupca-strateškega partnerja, bremenijo pa ga milijonske izgube in dolgovi iz preteklosti ter preiskava Evropske komisije o domnevno neupravičeni državni pomoči v letih 2007–2011 (kar štiri dokapitalizacije v vrednosti skoraj 86 milijonov evrov) bo očitno zelo težko najti kupca, kar pa ni nič novega. Adrii Airways bo zelo težko najti kupca! Aktualna vlada Alenke Bratušek je Adrio Airways uvrstila na seznam prvih 15 državnih podjetij, ki so namenjena prodaji. Ali bo država oziroma vlada poskusila z novim mednarodnim razpisom, še ni jasno. Švicarski svetovalni hiši Barons Financial Services, brez resnih referenc pri projektih prodaje podjetij iz letalske panoge, tudi v 16 mesecih ni uspelo najti kupca za Adrio Airways.

Prodaja naj bi bila končana v letu dni, pa ni bila Pogodba med Adrio Airways in švicarsko svetovalno hišo naj bi predvidela, da bo transakcija prodaje končana v letu dni, pa ni bila. Pogodba je bila letos neuradno že podaljšana še za tri mesece, do konca junija, zdaj pa naj bi projekt prodaje Adrie Airways ob svetovanju švicarskega svetovalca dokončno padel v vodo. SOD: pogajanja s potencialnimi kupci Adrie Airways se nadaljujejo Na državnem SOD-u, ki po ukinitvi Agencije za upravljanje kapitalskih naložb države - AUKN skrbi za upravljanje državnega premoženja do vzpostavitve Slovenskega državnega holdinga, zatrjujejo, da se pogajanja s potencialnimi kupci nadaljujejo, priznavajo pa, da bo treba nekatere faze prodajnega postopka ponoviti.Tako so zapisali v izjavi.

Za neuspešno svetovanje pri prodaji vsaj četrt milijona evrov! Koliko je Adria Airways po pogodbi plačala svetovalcem iz Ženeve, ostaja skrivnost. Neuradno pa naj bi se številka vrtela okoli četrt milijona evrov. Barons Financial Services pa naj bi v primeru uspešno izpeljanega posla v skladu s pogodbo pripadel tudi določen odstotek kupnine. Kolikšen, je seveda uradno skrivnost, menda pa vsaj še nekaj sto tisoč evrov, če ne celo kar pol milijona. Ampak kot kaže, od prodaje in dodatne provizije ne bo nič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin