SiolNET. Posel danes Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Brezplačen vodič "korak po koraku": kako trgovati s cenami delnic

Oglasno sporočilo

Kadar vlagatelj upošteva računovodske izkaze družbe, navadno upošteva tri dejavnike. To so čisti dobiček na delnico (dobiček na delnico), realizirani dobički in napovedi analitikov.

Fortrade | Foto:

Za vse tiste, ki se želijo naučiti, kako ravnati s ceno delnic na spletnem borznem trgu (tako imenovani CFD), ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, je Fortrade pripravil brezplačni priročnik o tem, kako trgovati s ceno delnic. Priročnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačni vodič Kako trgovati s cenami delnic prevzemite tukaj.

Ni pomembno, da razumete, kako se zasluži z  delnico ter kako se pride do prihodka in napovedi analitikov, prav tako ni treba poznati drugih podrobnosti in kako se izračunavajo. Ključno je primerjati (uradno) objavljene rezultate s pričakovanji analitikov. Če je dobiček na delnico ali prihodek nižji od pričakovanja analitikov, bo delnica družbe, ki je objavila poslovne rezultate, verjetno izgubila vrednost. Po drugi strani pa lahko boljši od pričakovanih rezultatov zvišajo ceno akcije.

Pomembne so tudi napovedi analitikov o prihodnjih gibanjih cen. Napoved se nanaša na poslovni cilj, ki ga želi podjetje doseči, in predlagan obseg, v katerem bo uspešno v prihodnosti. Posledično, če pa podjetje napoveduje nepričakovano visok dobiček na delnico in prihodek, vendar pa so napovedi pesimistične, bo cena njegovih delnic še vedno upadala.

Brezplačni vodič Kako trgovati s cenami delnic prevzemite tukaj.

Vir: Bloomberg

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 84 odstotkov maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Premisliti morate, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Izgubite lahko ves denar, torej tistega, ki ga imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče niso primerni za vse stranke, zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nikakršne odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev, ne za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila niti jamstva ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.


Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Ltd.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin