Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2020,
6.30

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek delnice Fortrade

Sreda, 12. 2. 2020, 6.30

4 leta, 2 meseca

Brezplačen vodič korak-po-korak: kako trgovati s cenami delnic

Oglasno sporočilo
Fortrade

Kadar investitor upošteva računovodske izkaze družbe, običajno upošteva tri dejavnike. To so čisti dobiček na delnico (dobiček na delnico), realizirani dobički in napovedi analitikov.

Za vse tiste, ki se želijo naučiti, kako ravnati s ceno delnic na spletnem borznem trgu (tako imenovani CFD) ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, je Fortrade pripravil brezplačni priročnik o tem, kako trgovati s ceno delnic. Priročnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačni vodič Kako trgovati s cenami delnic prevzemite tukaj.

Ni pomembno, da razumete, kako se zasluži z  delnico, ter kako se pride do  prihodka in napovedi analitikov, prav tako ni potrebno poznati drugih podrobnosti in kako se izračunavajo. Ključno je primerjati (uradno) objavljene rezultate s pričakovanji analitikov. Če je dobiček na delnico ali prihodek nižji od pričakovanja analitikov, bo delnica družbe, ki je objavila poslovne rezultate, verjetno izgubila vrednost. Po drugi strani pa lahko boljši od pričakovanih rezultatov zvišajo ceno akcije.

Pomembne so tudi napovedi analitikov o prihodnjih gibanjih cen. Napoved se nanaša na poslovni cilj, ki ga želi podjetje doseči, in predlagan obseg, v katerem bo uspešen v prihodnosti. Posledično, če podjetje napoveduje nepričakovano visok dobiček na delnico in prihodek, vendar pa pesimistični napovedi, bo cena njenih delnic še vedno padala.

Brezplačni vodič Kako trgovati s cenami delnic prevzemite tukaj.

Vir: Bloomberg

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

CFD-ji so kompleksni instrumenti in nosijo visoko raven tveganja borzne izgube denarja zaradi uporabe finančnega vzvoda. 76 % maloprodajnih računov vlagateljev izgubi denar s tem ponudnikom. Morate razmisliti, ali razumete, kako deluje CFD, in ali si lahko privoščite veliko tveganje zaradi izgube denarja. Lahko izgubite ves denar, a ne več, kot imate na računu za trgovanje. Ti izdelki mogoče ne bodo primerni za vse stranke in zaradi tega morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa neodvisen nasvet. To ne predstavlja ne ponudbe ne povpraševanja ne transakcije glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejeme nobene odgovornosti za katerokoli uporabo teh komentarjev niti za posledice, ki lahko iz tega izhajajo. Nobenega zagotovila ni glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Zato vsaka oseba, ki ravna v skladu z njimi, to dela popolnoma na lastno odgovornost.


Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Ltd.

Ne spreglejte