SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brat Zorana Milanovića slovenski državni banki dolžan 4,3 milijona evrov

0

termometer

 | Foto:
Dokumenti kažejo, da bo imela NLB, ki je prevzela posojilo Krešimirja Milanovića pri LHB Frankfurt, velikanske težave pri vračilu denarja.

Dolg je s 3,25 milijona evrov zaradi zamudnih obresti narasel že na 4,28 milijona, posojilo pa, sodeč po dokumentaciji, nikoli ne bi smelo biti odobreno, v Delu poroča Rok Kajzer.

Posojilo podjetju Modestus, ki ga je obvladoval brat nekdanjega hrvaškega premierja Zorana Milanovića Krešimir Milanović s partnerji, je odobril upravni odbor LHB Frankfurt, ki ga je leta 2007 vodil Boris Zakrajšek. Banka LHB Frankfurt je od leta 2012 zaprta, terjatve pa je prevzelo matično podjetje NLB.

Posojilojemalec brez premoženja in prihodkov Posojilo v vrednosti 3,25 milijona evrov so odobrili brez ugotovitve bonitete komitenta, torej ocene posojilne sposobnosti, in sicer za nakup zemljišča pri Dubrovniku, ne da bi bila za gradnjo pridobljena dovoljenja.

Družba posojilojemalka je bila brez premoženja, zaposlenih, prihodkov in brez kakršnihkoli referenc – razen znanega priimka. Projekt še danes, devet let po podpisu posojilne pogodbe, nima vseh dovoljenj, iz dokumentacije pa je razvidno, da je bilo zavarovanje posojila povsem neustrezno in se je z aneksi – podpisanih je bilo devet – nenehno spreminjalo.

NLB: Naredili smo vse, da dobimo denar nazaj Poleg hipoteke na zemljiščih v Dubrovniku, za katera sploh ni jasno, koliko so vredna, saj te ocene v dokumentih ni, so solastniki in partnerji v Modestusu kot zavarovanje predložili svoje nepremičnine, predvsem v Zagrebu, pa menice in zadolžnice, še piše Delo.

"V NLB smo sprožili vse postopke za maksimalno poplačilo kreditne izpostavljenosti, več podrobnosti tega konkretnega poslovnega odnosa pa ne moremo razkriti," so nam sporočili iz NLB.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin