SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bomo do konca tedna spet lahko uporabljali kartice Diners?

1

termometer

Večino od 80.000 imetnikov kartice Diners in prek 21.000 prodajalcev najbolj zanima, kdaj bodo spet lahko uporabljali svoje plačilne kartice.

Iz strokovnih služb Banke Slovenije so nam odgovorili, da je postopek za odvzem dovoljenja družbi Diners Club SLO, finančno svetovanje, d. o. o., Ljubljana končan. Diners lahko zahteva izdajo (novega) dovoljenja za opravljanje plačilnih storitev.

Pri odločanju o izdaji dovoljenja za opravljanje plačilnih storitev kot plačilna institucija Banka Slovenije ugotavlja, ali plačilna institucija izpolnjuje pogoje za opravljanje plačilnih storitev v skladu z zakonom o plačilnih storitvah in sistemih, zlasti pogoje glede statusnega ustroja, varnega in zanesljivega poslovanja, sistema upravljanja in sistema notranjih kontrol, glede zagotavljanja minimalnega kapitala in glede varstva denarnih sredstev uporabnikov.

Zakonski rok je tri mesece Vse to morajo opraviti v določenem roku: "Zakonski rok za odločanje Banke Slovenije je tri mesece, pri čemer pa ta vse zahteve obravnava brez odlašanja. Konkretnih časovnih okvirov v trenutnem položaju ne moremo napovedovati."

"Delamo vse, da bi zadevo do konca tedna rešili" Svetovalka uprave družbe Diners Club SLO Brina Černetič nam je povedala, da se še danes sestanejo s predstavniki Banke Slovenije. Zaprosili so tudi že za začasno dovoljenje: "Delamo na tem, da do konca tedna rešimo situacijo." Kdaj bodo lahko imetniki uporabljali kartice, pa še ni jasno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin