Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
3. 11. 2016,
13.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

4

Natisni članek

drugi tir Slovenske železnice vlada

Četrtek, 3. 11. 2016, 13.41

6 let, 7 mesecev

Bodo Madžari prispevali 200 milijonov evrov za drugi tir?

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

4

tir | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Madžarska ponuja 200 milijonov evrov kapitala za gradnjo drugega tira, vendar želi v zameno manjši delež v Luki Koper, del gradbenih poslov in svoj delež prevozov, razkriva zapisnik srečanja vlad v Budimpešti sredi septembra.

“Madžarska potrjuje svoj interes, da ostane vpeta v razvoj železnic in pristanišča. Zato želi dobiti dovolj informacij, da prispeva do novembra 2016 denar v podjetje 2TDK,” je zapisano v zapisniku sestanka predstavnikov madžarske in slovenske vlade, na spletnem portalu RTV Slovenija poroča Jure Brankovič.

200 milijonov evrov vložka madžarska stran pogojuje z možnostjo:

- vstopa v lastništvo Luke Koper,

- možnostjo sodelovanja madžarskih podjetij pri gradnji drugega tira in

- sodelovanje pri tovornem prometu preko družbe Gysev.

Državno družbo 2TDK in vlado Mira Cerarja smo prosili za dodatna pojasnila v zvezi s financiranjem projekta. Njihove odgovore še čakamo.

So nam pa medtem z ministrstva za infrastrukturo sporočili, da delovni pogovori z Madžarsko še potekajo in da odločitev za kakršnokoli sodelovanje še ni bila sprejeta.

Slovenske železnice: Z Madžari se nismo nikoli pogovarjali

V družbi Gysev, ki je v avstrijsko-madžarski lasti, pravijo, da si s pomočjo vlade prizadevajo za močnejše sodelovanje pri razvoju Luke Koper in nadgradnji proge Koper-Divača. “Slovenci, kot so nas obvestili, so odprti za takšen tip sodelovanja. Zato želi Gysev nadaljevati pogovore s Slovenskimi železnicami,” je sporočil Adrienn Fleck iz podjetja Gysev Cargo.

Na Slovenskih železnicah pa pravijo, da se z madžarsko stranjo niso nikoli pogovarjali in da je podjetje Gysev bistveno premajhno, da bi lahko imelo večjo vlogo v projektu, še poroča RTV Slovenija.

Konzorcij družb Kolektor Koling, CGP in CPG je julija začel z gradnjo izvlečnega tira. Sanacija ozkega grla na železniški progi Koper-Divača zajema izgradnjo krajšega odseka drugega tira na delu med tovorno postajo Koper in območjem elektronapajalne postaje Dekani v dolžini 1,2 kilometra. Z izgradnjo t.i. izvlečnega tira bo omogočeno fleksibilnejše vodenje prometa vlakov in večja zmogljivost obstoječe železniške proge. STA
Ne spreglejte