SiolNET. Posel danes Novice
2,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bodo Madžari prispevali 200 milijonov evrov za drugi tir?

2,45

termometer

tir
Foto: Bor Slana

Madžarska ponuja 200 milijonov evrov kapitala za gradnjo drugega tira, vendar želi v zameno manjši delež v Luki Koper, del gradbenih poslov in svoj delež prevozov, razkriva zapisnik srečanja vlad v Budimpešti sredi septembra.

“Madžarska potrjuje svoj interes, da ostane vpeta v razvoj železnic in pristanišča. Zato želi dobiti dovolj informacij, da prispeva do novembra 2016 denar v podjetje 2TDK,” je zapisano v zapisniku sestanka predstavnikov madžarske in slovenske vlade, na spletnem portalu RTV Slovenija poroča Jure Brankovič.

200 milijonov evrov vložka madžarska stran pogojuje z možnostjo:

- vstopa v lastništvo Luke Koper,

- možnostjo sodelovanja madžarskih podjetij pri gradnji drugega tira in

- sodelovanje pri tovornem prometu preko družbe Gysev.

Državno družbo 2TDK in vlado Mira Cerarja smo prosili za dodatna pojasnila v zvezi s financiranjem projekta. Njihove odgovore še čakamo.

So nam pa medtem z ministrstva za infrastrukturo sporočili, da delovni pogovori z Madžarsko še potekajo in da odločitev za kakršnokoli sodelovanje še ni bila sprejeta.

Slovenske železnice: Z Madžari se nismo nikoli pogovarjali

V družbi Gysev, ki je v avstrijsko-madžarski lasti, pravijo, da si s pomočjo vlade prizadevajo za močnejše sodelovanje pri razvoju Luke Koper in nadgradnji proge Koper-Divača. “Slovenci, kot so nas obvestili, so odprti za takšen tip sodelovanja. Zato želi Gysev nadaljevati pogovore s Slovenskimi železnicami,” je sporočil Adrienn Fleck iz podjetja Gysev Cargo.

Na Slovenskih železnicah pa pravijo, da se z madžarsko stranjo niso nikoli pogovarjali in da je podjetje Gysev bistveno premajhno, da bi lahko imelo večjo vlogo v projektu, še poroča RTV Slovenija.

Konzorcij družb Kolektor Koling, CGP in CPG je julija začel z gradnjo izvlečnega tira. Sanacija ozkega grla na železniški progi Koper-Divača zajema izgradnjo krajšega odseka drugega tira na delu med tovorno postajo Koper in območjem elektronapajalne postaje Dekani v dolžini 1,2 kilometra. Z izgradnjo t.i. izvlečnega tira bo omogočeno fleksibilnejše vodenje prometa vlakov in večja zmogljivost obstoječe železniške proge. STA

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin