Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 2. 2021,
15.44

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

6

Natisni članek

Tesla Elon Musk rekord bitcoin

Ponedeljek, 8. 2. 2021, 15.44

3 leta, 2 meseca

Bitcoin zahvaljujoč investiciji Tesle do novega rekorda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

6

bitcoin

Ameriški proizvajalec električnih vozil Tesla je vložil 1,5 milijarde dolarjev v kriptovaluto bitcoin, je razkril dokument, ki ga je Tesla predložila ameriški komisiji za vrednostne papirje (SEC). Kmalu bo začel tudi sprejemati plačila v bitcoinu. Cena te najstarejše kriptovalute je dosegla novo rekordno vrednost.

Na kriptoborzi Bitstamp je bitcoin danes začasno presegel mejo 44.200 dolarjev, izraženo v evrih se je približal 36.800 evrom. To je najvišja vrednost doslej, piše STA.

Dominatus
Novice Najbogatejši Zemljan izkazal podporo bitcoinu

Za novo evforijo na kripto trgih je poskrbel prav Tesla. Ta je namreč v borzni objavi pojasnil, da bo začel v bližnji prihodnosti sprejemati plačila v bitcoinu ob nakupu avtomobilov in drugih svojih produktov, poročanje nemške tiskovne agencije dpa povzema STA. Hkrati je sam kupil za 1,5 milijarde dolarjev (1,25 milijarde evrov) bitcoina.

Musk navdušenja nad kriptovalutami ne skriva

Ustanovitelj Tesle, kontroverzni Elon Musk, je navdušenje nad kriptovalutami v preteklosti že izražal na spletnem družbenem omrežju Twitter. Nedavno je svojo predstavitev na tej platformi spremenil v besedo Bitcoin.

Mimogrede je postal Musk tudi najzaslužnejši za hitro rast kriptovalute Dogecoin, ki je bila ustanovljena kot spletna šala. Musk jo je v svojih zapisih na Twitterju večkrat izpostavil in s tem poskrbel, da je kriptovaluta, ki je še januarja letos stala okoli 0,5 centa, trenutno vredna okoli 7,6 centa.

Elon Musk, Jeff Bezos
Novice Vojna najbogatejših Zemljanov, ki jo bo občutil ves svet

Kitajski regulatorji zaradi domnevnih tehničnih težav nad Teslo

Kitajski regulatorji so danes na zagovor poklicali predstavnike ameriškega avtomobilskega proizvajalca Tesla. Več potrošnikov naj bi se namreč pritožilo zaradi tehničnih težav, tudi takšnih, ki bi lahko ogrozile njihovo varnost, poroča STA.

"Potrošniki so navedli različne težave, povezane z nenavadnim pospeševanjem, baterijami, ki zagorijo, pa tudi sistemom posodabljanja na daljavo," je sporočila kitajska uprava za regulacijo trga. "Pozvali smo jih, naj striktno upoštevajo kitajsko zakonodajo in regulacijo," so dodali glede srečanja s predstavniki Tesle.

Več informacij o domnevnih težavah tesel na kitajskih cestah regulator ni podal.

Pri Tesli so v izjavi zapisali, da sprejemajo "smernice" oblasti. V podjetju bodo preverili vse očitane nepravilnosti, so dodali. "Vzpostavili bomo sistemske kontrole, zagotovili, da so pravice in interesi potrošnikov zavarovani ... in bolje prispevali k prihodnosti pozitivnega ter zdravega razvoja kitajskega trga vozil na alternativni pogon," so navedli.

Kitajska, največji avtomobilski trg na svetu, je pomemben tudi za Teslo. A se podjetje tam sooča z več težavami. Oktobra lani je moral proizvajalec Tesla odpoklicati skoraj 30.000 vozil zaradi težav z vzmetenjem. Mesec kasneje je na popravilo vpoklical še 870 avtomobilov, tokrat zaradi nedelujočih streh.

Elon Musk Tesla
Novice Bezos ni več najbogatejši, izrinil ga je Musk

V ZDA je medtem moral proizvajalec minuli mesec popraviti 135.000 avtomobilov zaradi težave v spominskem sistemu, ki bi lahko predstavljala varnostno tveganje.

Vseeno je delnica Tesle lani poletela v nebo; podražila se je za devetkrat. Musk pa je postal najbogatejši Zemljan. Trenutno ima pod palcem okoli 200 milijard dolarjev.

Ne spreglejte