Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 1. 2023,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kriptovalute bitcoin trgovanje PR članek

Torek, 17. 1. 2023, 7.00

1 leto, 3 mesece

Bitcoin narašča: ali se je ta kriptovaluta prebudila iz sanj?

Oglasno sporočilo

Leto 2022 je bilo težko za bitcoin. Recesija in kriza zaupanja v kriptovalute sta prisili trgovce v prodajo bitcoina in vlaganje v stabilnejša sredstva. Lani je bitcoin padel za 57,53 odstotka. Propad FTX, ene največjih platform za trgovanje s kriptovalutami, in aretacija izvršnega direktorja tega podjetja sta vplivala na nekatere analitike, ki so napovedali konec bitcoina.

Picture1 | Foto:

Vendar pa analitiki, ki napovedujejo padec bitcoina, nimajo dolgega spomina, saj je bitcoin tovrstno krizo enkrat že prebrodil. Leta 2014 je bil Mt. Gox največja platforma za trgovanje s kriptovalutami, ki  je obdelovala 70 odstotkov vseh transakcij bitcoina. Konec februarja 2014 je Gox zaradi obtožb goljufije vložil zahtevo za stečaj. To bitcoinu ni preprečilo okrevanja.

Od najnižje vrednosti, ki jo je dosegel novembra 2022, je bitcoin poskočil za 19,51 odstotka.

Fortrade je za vse, ki se želite naučiti trgovati s ceno bitcoina (t. i. CFD) ali za tiste, ki si preprosto želite razširiti znanje, pripravil brezplačno e-knjigo "Kako trgovati s ceno Bitcoina". Knjiga je primerna za vse stopnje znanja in si jo lahko prenesete prek spodnje povezave.

Pozitiven signal za bitcoin je bila novica, objavljena 11. januarja, ko je Binance, največja platforma za trgovanje s kriptovalutami, objavila, da namerava zaposliti od 15 do 30 odstotkov več ljudi. To je poteza, ki nakazuje, da podjetje verjame, da se bo povpraševanje po kriptovalutah letos povečalo, in je v ostrem nasprotju s številnimi investicijskimi bankami in tehnološkimi podjetji, ki so nedavno napovedali zmanjšanje števila delovnih mest z namenom zmanjšanja stroškov pred negotovim gospodarskim obdobjem.

Viri: Marketwatch, Wiki, Platforma MT4, CNBC

CFD so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 84 odstotkov računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD, upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Limited.

Ne spreglejte