Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
15.27

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

trgovanje delnice borza Apple

Četrtek, 11. 2. 2016, 15.27

7 let, 2 meseca

Apple je ustvaril najbolj dobičkonosno četrtletje v zgodovini kapitalizma. Trgujte z delnicami Appla z brezplačnimi 50 evri.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Apple so ponovno razglasili za najvrednejše podjetje na svetu, njegova vrednost je ocenjena na 525 milijard dolarjev (okvirno 463,5 miljard evrov).

Apple so ponovno razglasili za najvrednejše podjetje na svetu, njegova vrednost je ocenjena na 525 milijard dolarjev (okvirno 463,5 miljard evrov). V zadnjem četrtletju je Apple ustvaril dobiček v višini 18,4 milijarde dolarjev (okvirno 16,2 evrov). Fortrade, licencirana borznoposredniška hiša iz Londona, vsem bralcem siol.net podarja 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Appla na svetovni borzi. Brezplačnih 50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj. Čeprav je Apple podjetje, ki je ustvarilo najbolj dobičkonosno četrtletje v zgodovini kapitalizma, se vseeno spopada z resno dilemo, ali lahko s prodajo svojega najbolj dobičkonosnega izdelka iPhone nadaljuje finančno rast. Skrb vzbujajoče so tudi napovedi glede trenutnega četrtletja. Applov izvršni direktor Tim Cook je izjavil, da bo prihodek Appla v trenutnem četrtletju verjetno padel na med 50 in 53 milijard dolarjev (44 in 47 evrov), kar je pod konsenzom analitikov. Če se bodo napovedi uresničile, bi to pomenilo, da bi prodaja padla za 11 odstotkov na letni ravni, kar bi bil največji padec v zadnjih 15 letih. Vseeno pa je zdaj še prezgodaj za končne sklepe. "Dobiček, ki ga je Apple ustvaril v zadnjem četrtletju, pomeni, da podjetje še vedno služi neverjetne količine denarja, ki ga lahko vrne delničarjem ali pa vloži v nove izdelke. Okoli milijarda naprav je v zadnjih treh mesecev na neki način uporabljala Applove storitve. Neverjetnih pet milijard dolarjev (4,4 milijarde evrov)prihaja samo od zaslužka s storitvami, podjetje pa uporabnikom zagotavlja podporo na ravni, na kateri nima konkurence," pravi vir iz Fortrada. Storitve Appla vključujejo iTunes, iCloud, AppStore in Apple Pay. Nedavno poročilo je pokazalo, da je prihodek iz teh segmentov leta 2015 zrasel za 23 odstotkov. Nekateri strokovnjaki ugotavljajo, da je čas, da Apple predstavi novost, ki bo redefinirala trg, kot so to storili z iPodom, storitvijo iTunes ali iPhonom. "Po nekaterih napovedih naj bi Apple že pripravljal tak izdelek, vendar ga za zdaj še skrbno skrivajo. Mogoče bo to Apple Car, o katerem se govori že več let, ali pa platforma za virtualno realnost. V vsakem primeru se Apple zaveda, da mora nadaljevati inovacije," pravijo v Fortradu. Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte