SiolNET. Posel danes Novice
3,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ali najbogatejša Slovenca prodajata svoje podjetje Outfit7?

3,55

termometer

Samo in Iza Login
Foto: Tania Mendillo

Najbogatejša Slovenca Iza in Samo Login po nekaterih informacijah prodajata podjetje Outfit7, v katerem imata 60-odstotno lastništvo. Outfit7 naj bi šel v roke Kitajcev.

Več virov iz sveta prevzemov in združitev po poročanju spletnih Financ trdi, da naj bi Loginova Outfit7 prodala podjetju iz Kitajske, transakcija pa bi bila lahko izvedena že do konca leta. Loginova sicer informacije za Finance nista komentirala.

Govorice o prodaji, ki se pojavljajo že nekaj časa, je v začetku meseca še dodatno okrepilo poročanje Bloomberga, ki je pisal, da sta ustanovitelja podjetja pri prodaji oziroma iskanju kupcev najela ameriško investicijsko banko Goldman Sachs. 

Več sto milijonov evrov vreden posel

Podjetje Outfit7, ki je na trgu najbolj znano po aplikaciji govorečega mačka (Talking Tom), bi lahko bilo vredno od več sto milijonov evrov do milijarde. Podjetje ima sedež v Londonu in je davčni rezident Cipra. Njihova ljubljanska hčera Ekipa2 je lani povprečno zaposlovala 130 ljudi, v vsem letu pa ustvarila 9,3 milijona evrov prihodkov.

Talking Tom Foto: Matej Leskovšek

Kdo sta Samo in Iza Login

Ustanovitelja podjetja, ki mu je uspelo z razvojem aplikacij z govorečimi živalmi, sta se na letošnji Managerjevi lestvici s 699 milijoni evrov premoženja uvrstila na prvo mesto. To je sicer manj kot lani (855 milijonov evrov), saj so imeli ocenjevalci letos na voljo bolj natančne podatke o poslovanju podjetja. Poleg zakoncev Login se je na letošnjo lestvico najbogatejših Slovencev uvrstilo še šest solastnikov podjetja Outfit7.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin