SiolNET. Posel danes Novice
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Agrokor z novim 350-milijonskim posojilom

0,45

termometer

Ivica Todorić
Foto: STA

Lastnik slovenskega Mercatorja Ivica Todorić in Sberbank sta podpisala dogovor o sklenitvi 350-milijonskega dolgoročnega posojila.

Kot so skopo sporočili iz Agrokorja, je največji trgovec v regiji pri Sberbank najel 350 milijonov evrov dolgoročnega posojila, ki ga bo moral vrniti v prihodnjih sedmih letih.

Dobro obveščeni viri so za hrvaški časnik Jutarnji list dejali, da bo Agrokor z novim ugodnejšim posojilom refinanciral dve obstoječi posojili.

Prvo v višini 50 milijonov evrov je najel leta 2014 pri banki BNP Paribas Fortis, drugo v višini 350 milijonov evrov pa mu je lani odobril sindikat bank Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan in Morgan Stanley. Kot kaže, so bili pogoji tokratnega zadolževanja ugodnejši.

Sberbank je Agrokorju že posodila 600 milijonov evrov

Banka Sberbank je Agrokorju že leta 2014 odobrila 600 milijonov evrov vredno posojilo, ki je bilo namenjeno predvsem refinanciranju starih dolgov Agrokorja, posredno pa tudi sprostitvi sredstev za nakup Mercatorja. Za nakup slovenskega trgovca je Agrokor poleti 2014 odštel 234 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin