SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Adria od danes iz Maribora trikrat tedensko v London

4

termometer

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo Maribor od danes z nizkocenovno redno linijo povezal s svetom. Adria bo v britansko prestolnico do konca septembra letela trikrat tedensko.

Skoraj povsem zasedeno letalo bo skupaj z vodstvom družbe in mariborskim županom Andrejem Fištravcem danes poletelo na najnovejše londonsko letališče Southend, nato pa bo Adria v britansko prestolnico do konca septembra letela trikrat tedensko.

Vozovnice so začeli prodajati konec marca in pri tem bili zelo uspešni; prodaja je celo presegla njihova pričakovanja. Adria bo iz Maribora letela kot nizkocenovnik. Najcenejše povratne vozovnice so bile na voljo že za 69 evrov, trenutno pa je mogoče polet v London in nazaj rezervirati za 139 evrov in več.

Prelomni trenutek za mariborsko letališče Da gre za prelomni dogodek, je potrdil direktor Aerodroma Maribor Marko Gros, saj to pomeni začetek normalnega umeščanja letališča v mednarodni prostor.

"Nekje je treba začeti, začeli smo z Londonom, obetamo pa si povečevanje števila linij in prometa," je dejal Gros, ki pravi, da so trenutne polnitve linije obetavne, zato verjame v nadaljevanje uspešne zgodbe z Adrio.

Sicer pa bodo poleg rednih letov v London z mariborskega letališča kmalu začeli s čarterskimi linijami leteti na grški Zakinthos in v turško Antalyo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin