SiolNET. Posel danes Služba
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Premogovnik Velenje zaposluje in deli štipendije

0,23

termometer

Premogovnik Velenje
Foto: Matej Leskovšek

V prizadevanju za povečevanje zanimanja za rudarske poklice Premogovnik Velenje jeseni načrtuje dodatne zaposlitve. Učenci rudarskih šol lahko pričakujejo tudi novih 38 štipendij.

Glede na kadrovske trende v Premogovniku Velenje se bo v prihodnosti razvila potreba po rudarskih poklicih.

Za potrebe proizvodnega procesa so zato maja že zaposlili 35 sodelavcev, jeseni pa načrtujejo dodatne zaposlitve za pripravnike tehnične stroke in nekvalificirane delavce. Število novozaposlenih bo odvisno od števila upokojitev zaposlenih.

Še več štipendij

Premogovnik sicer ustrezno usposobljen kader že vrsto let pridobiva tudi iz nabora svojih štipendistov. Lasten kader tako prek praktičnega usposabljanja vzgajajo že med šolanjem.  

Zanimanje za rudarske poklice upada, zato s Šolo za rudarstvo in varstvo okolja Šolskega centra Velenje izvajajo številne promocijske aktivnosti. V letošnjem šolskem letu so podelil 19 štipendij, v prihodnjem jih bo 38.

Štipendistom v rudarskih programih poleg kadrovske štipendije zagotavljajo še druge ugodnosti, kot so brezplačen učbeniški sklad, brezplačen prevoz na prakso, brezplačni zdravniški pregledi in jamski dodatek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin