Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
17.57

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Moja služba novo leto dopust prazniki prazniki

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 17.57

7 let, 2 meseca

Ali naj svojemu šefu voščim ob novem letu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dragi šef, v letu 2016 ti želim veliko zdravja, poslovnih uspehov in sreče. Lahko takšno sporočilo ob začetku novega leta pošljem tudi svojemu nadrejenemu?

V novoletnem času od prijateljev, bližnjih, znancev in sodelavcev dobimo na kupe SMS-ov, elektronske pošte in voščilnic. Ali naj tudi mi svojemu šefu voščimo za novo leto? ''Seveda, zakaj pa ne,'' odgovarja psiholog Matej Tušak. ''Komunikacija med zaposlenimi je prvi vir zadovoljstva in nezadovoljstva. Če nekomu voščiš ob novem letu, je to odraz tega, da ga spoštuješ, da mu želiš nekaj prijetnega, nekaj lepega. Absolutno ni razloga, da mu ne bi voščili ob novem letu.''

Pomembno je, kako voščilo dostavite Je pa vprašanje, kako to voščilo dostaviš, meni Tušak. Prilagojeno mora biti realnosti: ali je to vljudnostno, ali ga potrepljaš po ramenih in mu zaželiš srečno in zdravo novo leto, ali mu pošlješ vizitko in mu pustiš steklenico z nekim formalnim vljudnostnim sporočilom. ''Prilagojeno mora biti situaciji, kar je seveda odvisno od tega, kakšne odnose imajo v tistem podjetju ali organizaciji, v kakšnem odnosu si s šefom, nadrejenimi,'' dodaja.

Kaj pa tisti, ki bodo za praznike v službi? Tudi letošnje praznike pa bodo nekateri preživeli v službi. Strahu, da bi kdo takrat izgorel, ni. ''Takrat večina dela bistveno manj kot sicer,'' je prepričan Tušak. Po njegovih besedah je večji problem to, da so mnogi ljudje, ki bodo za praznike delali, pesimistično usmerjeni in zato je potem vsaka naloga težka in boleča.

Bodite pozitivni! Vsem, ki bodo v tem času v službi, priporoča, da si ustvarijo pozitiven pogled na zadevo in osmislijo dneve (npr. letos delam, da bom prihodnje leto lahko doma, ali pa da imaš na delovnem mestu ob sebi ljudi, ki so tvoji prijatelji, ki so ti blizu).

Ne spreglejte