Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 5. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

6

Natisni članek

estradniki glasbeniki bizi.si

Sreda, 17. 5. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

DJ Umek kraljuje tudi na lestvici najbolj podjetnih slovenskih glasbenikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

6

DJ Umek | Foto Matjaž Tavčar

Foto: Matjaž Tavčar

Slovenski glasbeniki pri komentiranju svojih zaslužkov niso toliko zgovorni kot na svojih koncertih. Njihova podjetja so večinoma registrirana za umetniško ustvarjanje, poleg služenja z nastopi pa se nanj steka denar tudi z drugih naslovov. Kaj razkrivajo podatki poslovnega imenika bizi.si?

Slovenski kralj elektronske glasbe DJ Umek je po podatkih poslovnega imenika bizi.si kralj tudi med zaslužkarji na slovenski glasbeni sceni.

Najuspešnejši slovenski DJ in eden najbolj zaželenih didžejev na svetu večino časa nastopa v tujini. Lani je njegovo podjetje Uroš Umek, s. p., ustvarilo 643 tisoč evrov prihodkov oziroma dobrih 40 odstotkov več kot leto prej. Dobiček je tako kot leta 2015 znašal dobrih sto tisočakov.

 

 

A post shared by Natalija Verboten (@natalijaverboten) on

Po prihodkih mu sledi Natalija Verboten, ki je skupaj s svojim možem Dejanom Bojičem ustvarila 532 tisoč evrov prihodkov in 21 tisočakov dobička. A njuno podjetje Bumerang se ukvarja še z organizacijo prireditev, ozvočenjem in razsvetljavo prireditev, studijsko produkcijo in odnosi z javnostmi. Ker za komentar nista bila dosegljiva, nam ni uspelo izvedeti, kolikšen delež v proračun podjetja prispeva lepša polovica poslovnega para.

Velik skok Modrijanov

Na tretjem mestu pa najdemo priljubljeno narodnozabavno skupino Modrijani, ki je v primerjavi z letom 2015 lani prihodke podvojila in presegla 500 tisoč evrov. Njihov dobiček je kljub podvojitvi prihodkov ostal enak – nekaj manj kot pet tisoč evrov. Pevec skupine Blaž Švab ni bil dosegljiv za komentar.

Špikova na račun sodelavca povečala prihodke

Visoko na lestvici kotira Manca Špik, ki je lani prihodke še povečala. Kljub porodniškemu dopustu je zaslužila 58 tisoč evrov več kot leto prej.

Manca Špik | Foto: Dejan Nikolič Foto: Dejan Nikolič "Prihodke poleg nastopov ustvarjam tudi z dejavnostjo organizacije dogodkov, predvsem poslovne narave, ki jih je v času moje odsotnosti vodil moj sodelavec. Z lanskim letom sem zelo zadovoljna, saj je bil uspeh na vseh področjih," je preteklo poslovno leto komentirala Špikova.

V običajnem letu, torej brez nosečnosti, polovico prihodkov ustvari s "šovbiznisom", v kar so vključeni nastopi in prirejanje nastopov za druge izvajalce, drugo polovico pa ustvari s produkcijo dogodkov.

400 tisoč manj prihodkov podjetja Jožeta Potrebuješa

Velik padec prihodkov pa je v letu 2016 zabeležilo podjetje Potrebuješ, katerega direktor je prvi obraz Čukov Jože Potrebuješ. V letu 2016 so prihodki podjetja strmoglavili na 229 tisoč evrov, leto pred tem pa je na njihov račun priteklo več kot 600 tisoč evrov.

Razlog za več kot polovičen upad prihodkov je po besedah Potrebuješa prenehanje dela za televizijo, s katero je pred tem sodeloval pri ustvarjanju oddaje. Čuki so imeli sicer lani podobno število koncertov kot v letu 2015, Potrebuješ pa ob tem poudarja, da se ne ukvarja le z glasbo.

Jan Plestenjak in Tanja Žagar z največ dobička

Z lepim dobičkom v lanskem letu se lahko pohvalita Jan Plestenjak in Tanja Žagar. Plestenjakovo podjetje Talent Planet je z glasbeno dejavnostjo beležilo 288 tisoč prihodkov. To je še enkrat več kot leto prej, saj si je takrat strunjanski glasbenik vzel leto dni oddiha. To ga je sicer pahnilo v rdeče številke, ki pa jih je lani občutno popravil. Lanski dobiček je znašal 54 tisočakov.

jan plestenjak | Foto: Bor Slana Foto: Bor Slana Žagarjeva poslovne rezultate izboljšuje iz leta v leto. Konec lanskega leta je zabeležila 147 tisoč evrov prihodkov, v žep pa pospravila 35 tisočakov.

Za Pušlarjevo zelo dobro leto, a številk ne želi izdati

Za avtorico lani največkrat na radiu predvajane skladbe To mi je všeč Nina Pušlar je zelo dobro leto, nam je dejal njen menedžer Tomi Purič. Podjetje, prek katerega posluje Pušlarjeva, je v lasti njenega brata in se prvenstveno ukvarja s trgovino, lani pa je ustvarilo več kot pol milijona evrov prihodkov.

Kolikšen delež je prispevala Pušlarjeva, nam menedžer ni želel razkriti. "Ves presežek denarja namenimo za izdajo novih albumov in snemanje videospotov," je sklenil Purič.

Nina Pušlar | Foto: YouTube Foto: YouTube

Nekdanje dive slovenske glasbene scene Helene Blagne ni več med deseterico najbolj zaželenih glasbenikov.

Ne spreglejte