SiolNET.
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Popović za koprski olimpijski bazen še vedno išče zasebnega vlagatelja (foto)

0

termometer

Mestna občina Koper (MOK) še vedno ni našla rešitve za olimpijski bazen, zato nasedla naložba propadlega Primorja že več let vztrajno propada.

Podobo Kopra že nekaj let kazi nasedla betonska naložba propadlega Primorja. Namesto olimpijskega bazena in poslovnega kompleksa s hotelom so Koprčani dobili betonski spomenik. Našega bralca iz Kopra je zanimalo, kdaj bodo Koprčani končno dobili novi olimpijski bazen.

Brez Grafista ne gre Na MOK so nam povedali, da si ves čas trajanja projekta prizadevajo za dokončanje olimpijskega bazena, pri katerem je šlo za zasebni projekt. V ta namen je MOK pred časom odkupila lastniški del (bazenski in del poslovnega kompleksa) Primorja v stečaju in lani v okviru javno-zasebnega partnerstva objekt v celoti komunalno opremila, medtem ko sta hotelski del in del, v katerem naj bi zaživel upravni center, v zasebni lasti.

Verjetno ni presenečenje, da je v zasebni del posla, in sicer hotelski del, vstopil "občinski gradbinec" Grafist, ki je sodeloval tudi pri gradnji komunalne infrastrukture (v okviru javno-zasebnega partnerstva), za kar je MOK plačala 2,37 milijona evrov. Zdaj pa zadeve čakajo na novega vlagatelja. Koliko so za to krivi menda ne več tako dobri odnosi med lastnikom Grafista Antom Gubercem in županom Borisom Popovićem, ni jasno.

Bazen naj bi bil zgrajen leta 2018 O času dokončanja gradnje in kdo sploh bo financiral gradnjo olimpijskega bazena, so nam iz službe za stike z javnostmi na MOK sporočili, da še vedno iščejo zasebnega partnerja: "V Uradnem listu je MOK skladno z Zakonom o javnem naročanju objavila informativno obvestilo, v skladu z Zakonom o javno-zasebnem partnerstvu pa tudi poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za izvedbo projekta. MOK je investicijo vključila tudi v proračun za leto 2016, predvidena je tudi v načrtu razvojnih programov za obdobje 2016–2020. Bazen naj bi bil zgrajen leta 2018."

Po stečaju Primorja je občina Koper za napol zgrajeni in zdaj propadajoči objekt po vseh pobotih s podjetjem Primorje plačala še 6,5 milijona evrov. Poleg tega pa so, kar smo zgoraj že omenili, dali še 2,37 milijona evrov za izgradnjo komunalne infrastrukture. Ko bo projekt končan, naj bi v njem dobila tudi prostore, namenjene občinski upravi Mestne občine Koper.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin