Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2020,
11.27

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Brane T. Červek Preživetje v divjini Planet TV

Petek, 27. 11. 2020, 11.27

3 leta, 5 mesecev

Preživetje v divjini

"Ko so vpleteni otroci, je težko izklopiti čustva" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

V oddaji Preživetje v divjini, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri, bo svojo vzdržljivost preizkusil Marko iz Žalca, ki je po poklicu reševalec in je v službi pogosto izpostavljen težkim situacijam. Oče treh otrok se je v oddajo prijavil, ker želi sodelavcem dokazati, da mu ne bo treba pozvoniti na zvonec, ki pomeni predajo. Svojim otrokom želi pokazati, da v naravi ni nič podarjeno in da moraš zato vedno dati vse od sebe.

Gasilci
Planet TV Ekskluzivni vpogled v finalno oddajo Gasilci #video

Včasih je bil aktiven alpinist in lahko se pohvali, da je preplezal sloviti El Capitan v Kaliforniji. "Ko prideš iz gora, imaš vedno zgodbo, ki ti ostane za vedno. Biti lačen in žejen je del tega športa," nam je ljubezen do alpinizma pojasnil Marko, ki se zdaj bolj posveča teku po hribih. Med drugim se je udeležil in pretekel tudi stokilometrsko preizkušnjo K24 na Koroškem. "Športno se trudim biti aktiven vse leto in verjamem, da je to ključ do dobrega počutja."

Gasilci
Planet TV Nagradna igra: Bi znali priskočiti na pomoč, če zagori obleka na človeku?

Tudi v službi, kjer dela kot reševalec, je pogosto izpostavljen težkim situacijam, zato mu delovanje v zahtevnih razmerah ni tuje. "Težke intervencije so del tega poklica. Včasih je treba sprejeti tudi kakšen slab izid, vseeno pa je težko izklopiti čustva, ko so vpleteni otroci."

Čeprav mu v življenju adrenalina ne manjka, se je prijavil še v oddajo Preživetje v divjini. "Želel sem se preizkusiti v kakšni malo bolj ekstremni situaciji. Oddajo sem redno spremljal in priznati moram, da so se mi zdeli izzivi zelo zahtevni."

Preživetje v divjini | Foto:

Mojster tehnik preživetja v naravi Brane T. Červek je zanj pripravil ekstremen scenarij, ki bo tudi fizično izjemno zahteven. Ves les za kurjenje ognja si bo namreč moral prenesti do točke, kjer bo prenočil in čakal jutro. Še prej bo moral v ledeno vodo, da bo prišel do vrvi, s katero bo lahko prečkal deročo reko. Na koncu ga čaka še spust po vrvi v 25 metrov globoko brezno.

Pri Črnem Petru
Planet TV Pri Črnem Petru bo vse v znamenju planiških poletov #foto

Marko upa, da mu bodo izkušnje s številnih adrenalinskih podvigov prišle prav. "Z izdelavo bivakov sem se že večkrat srečal v gorah. Pozimi je to najboljše zavetje, če si ga lahko narediš. Ognja mi še ni bilo treba netiti na načine, kot so prikazani v oddaji, saj sem s sabo vedno imel gorilnik," se je pošalil Marko, ki upa, da ga med preizkušnjo ne bo spremljal prehud mraz. 

Nova pustolovščina v oddaji Preživetje v divjini bo na sporedu v TOREK ob 21. uri na Planetu. Nocoj ob 20. uri pa ne zamudite velikega finala oddaje Gasilci, v kateri bo zmagovalno prostovoljno gasilsko društvo dobilo zlato čelado in 30 tisoč evrov donacije.

Ta teden z Juretom Godlerjem
Planet TV Vitamin D je jeseni to, kar je bil kvas spomladi #video
Milijonar
Planet TV Na vroči stol Milijonarja se bodo usedli znani obrazi
 
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte