Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 10. 2020,
8.51

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Natisni članek

Preživetje v divjini Planet TV

Petek, 16. 10. 2020, 8.51

4 leta

Preživetje v divjini

Odhajata na medene tedne, ki si jih nihče ne želi doživeti #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,54

V oddaji Preživetje v divjini, ki bo na sporedu v torek ob 21. uri, bomo na preizkušnji preživetja spremljali Laro in Boštjana, ki sta par, med katerima je skoraj 20 let razlike, skupaj pa imata tudi triletno hčerko. Scenarij, ki ga je zanju tokrat pripravil Brane T. Červek, bodo romantični medeni tedni, ki se bodo nepričakovano spremenili v boj za preživetje. V pogovoru pred preizkušnjo sta nam Lara in Boštjan zaupala, kako sta se spoznala, kaj si želita izkusiti na tej preizkušnji in kaj ju pred izzivom na divjem otoku najbolj skrbi.

Za vajino zvezo naj bi bil kriv ples. Nam lahko razložite, kaj to pomeni?

Lara: Spoznala sva se v službi in hitro ugotovila, da oba zelo rada pleševa, zato sva se skupaj vpisala na tečaj kizombe, ki je vrsta afriškega plesa v paru. Sprva sva bila samo soplesalca z ljubeznijo do plesa, in ker je ljubezen nalezljiva, sva skupaj “odplesala” še na skupno življenjsko pot.

Boštjan: Vse se je začelo s plesom na novoletni službeni zabavi, kjer sva prvič zaplesala skupaj in se ujela do popolnosti v vsakem gibu in čarobnih občutkih plesa, ritma in povezanosti. Občutek je bil obojestranski, tako da sva nadaljevala s plesom v latinskoameriških ritmih. Plesala sva salso, bachato in kizombo, ki sva jo izpopolnjevala tudi na tečajih in sčasoma postala nerazdružljiva tako podnevi kot ponoči (smeh, op. p.).

Preživetje v divjini | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Tokrat se odpravljata na zelo zahtevno preizkušnjo. Sta se že kdaj znašla v kakšni situaciji, kjer vas je bilo strah za življenje?

Boštjan: Opravljam dokaj nevaren poklic električarja, s tem tudi delo na višini in podobno. Tudi na cesti sem veliko časa, tako da je že prišlo do situacije, ko me je malo stisnilo pri srcu. Sam pravim, da sem že pokuril kakšno "mačje" življenje (smeh, op. p.).

Lara: V življenju se še nisem zares znašla v situaciji, kjer bi me bilo strah za življenje, pa tudi upam, da se ne bom (smeh, op. p.).

Kako pa skrbita za svojo fizično pripravljenost?

Lara: Fizično aktivna sem pogosto. Večkrat tedensko obiščem fitnes ali telovadim doma. Najljubša oblika rekreacije mi je še vedno ples. Spomladi in poleti tudi rolanje. Radi hodimo na sprehode in v hribe, tako da lepo vreme vedno radi izkoristimo za bivanje v naravi.

Boštjan: Že sama dinamika dela me vsakodnevno rekreira. Seveda uživam tudi v športnih aktivnostih, predvsem tenis mi zelo leži in ga igram vsaj enkrat tedensko. Potem so tu še badminton, tek, bovling, smučanje in seveda ples, kjer ti celo telo deluje koordinirano z ritmom, prostorom, in je skoraj popolna rekreacija, sprostitev in užitek. Vse v enem (smeh, op. p.). Z družino se odpravimo tudi na sprehode in obiščemo kakšne "hribčke" v Sloveniji.

Preživetje v divjini | Foto:

Kateri vajin podvig v naravi bi lahko izpostavila kot najbolj ekstremen?

Lara: Preživetje v divjini je najin prvi ekstremni podvig, v načrtu pa imava še skok s padalom. Sama pa sem se že pred časom prijavila v Branetovo šolo preživetja v naravi, kjer sem neizmerno uživala in bom večdnevno izkušnjo še ponovila.

Boštjan: Sam sem preizkusil kar nekaj adrenalinskih parkov in atrakcij, kot so bungee-jumping in zip-line. Preživetje v divjini pa bo najina prva tovrstna skupna dogodivščina. Tako kot je omenila tudi Lara, naju čaka še skok s padalom in mogoče kakšna večdnevna preizkušnja v naravi.

Preživetje v divjini | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Foto: osebni arhiv/Lana Kokl

Zakaj pa sta se želela preizkusiti na tej zahtevni preizkušnji?

Lara: Ko se zvečer usedeva na kavč, je najina prva izbira vedno kakršnakoli oddaja o preživetju in ekstremnih izzivih v naravi, zato sem se zelo razveselila, ko sem izvedela za Preživetje v divjini in se tudi takoj prijavila v prvo sezono. Na žalost oziroma na srečo nisem bila izbrana, saj mraz precej težko prenašam (smeh, op. p.). Vedno me je zanimalo, kako poteka snemanje takšnih oddaj, in ker na kavču je vse videti preprosto, sem želela to preizkusiti na lastni koži in spoznati, kako vzdržljiva sem v resnici.

Boštjan: Rad "iščem" svoje meje in tovrstni preizkusi so mi pisani na kožo. Doma sem s podeželja, ob reki Kolpi v dolini Kostela, tako da imam naravo v krvi, zato sem komaj čakal izzivov, ki jih pripravlja Brane. Želel pa sem tudi videti, kako v kriznih situacijah z Laro delujeva kot ekipa.

Sta pred tem imela kaj izkušenj s tehnikami preživetja?

Boštjan: Sam nisem imel nobenih izkušenj, razen s "kavča" in kar mi je o tem povedla Lara, ki je to preizkusila v praksi.

Lara: Ja, nekaj izkušenj in znanja sem dobila v Branetovi šoli preživetja, kamor sem se prijavila za “tolažbo”, ker nisem bila sprejeta v prvo sezono (smeh, op. p.). Šola preživetja je bila fantastična izkušnja, kjer smo spoznali različne tehnike netenja ognja, izdelovanje orožja, nabiranje hrane ... V glavnem sem se iz gozda vrnila srečna in bom to vsekakor še ponovila. Ogenj mi je že uspelo zakuriti na več načinov, vendar je zelo težko oziroma skoraj nemogoče, razen, če ti ni ime Brane (smeh, op. p.). 

Preživetje v divjini | Foto:

Vaju je pred preizkušnjo v oddaji Preživetje v divjini kaj posebej skrbelo?

Lara: Mene je iskreno najbolj skrbelo, če bodo v moji bližini pajki ali pa, da bi morala skočiti z visoke pečine. Pajki in višina ... Ne, hvala! Vedela sem, da bosta vročina in dehidracija največji težavi, zato sem se nanju precej pripravljala. Verjamem, da je vse v glavi.

Boštjan: Mene je malo skrbela vročina in kakšno bližnje srečanje s kačo (smeh, op. p.).

Oddaja Preživetje v divjini je na sporedu vsak TOREK ob 21. uri na Planetu. Že nocoj ob 20. uri pa ne zamudite novih napetih dvobojev v oddaji Gasilci.

Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte