SiolNET. Planet TV Planet na obisku
0,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Veste, kateri kraj leži v "kurjem očesu" Slovenije? #video

0,81

termometer

V Sloveniji se radi pohvalimo, da imamo vse, hribe, morje, ravnice. Vse na dosegu roke. Le redko pa se spomnimo na vulkane.

Na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal zadnji vulkan pri nas, v kraterju pa danes stoji Vulkanija, doživljajski park, kjer obiskovalcem na slikovit način predstavijo vulkansko zgodbo, sprehodite pa se lahko tudi po lavinih ceveh in se z dvigalom spustite v vroče magmatsko središče Zemlje.

Planet na obisku

Celo največji grad na Slovenskem, ki stoji v občini Grad, stoji na vulkanskem griču, njegovi temelji pa so iz še vedno vidnih trdnih vulkanskih kamnin.

Občina Grad leži v kurjem očesu, se pohvalijo domačini, zato kljub oddaljenosti od prestolnice vse vidijo in zaznajo. Tam živi tudi najboljši picopek v državi, ki je za ekipo Planet na obisku pripravil celo vulkansko pico.

Planet na obisku

To je človek, ki se postavlja ob bok picopekom iz Neaplja, rojstnega kraja pice, nad katerim se dviga vulkan Vezuv. Mala slovenska občina Grad in italijansko velemesto Neapelj imata torej vsaj dve skupni točki - pice in vulkan. Več pa ob 18. uri v Planet 18!

Ne zamudite rubrike Planet na obisku, ki je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsak petek.
 

Oglejte si še:

Planet na obisku: Celje Planet TV Ste vedeli, da smo prek celjskih grofov povezani z britanskim dvorom? #video Planet na obisku: Bloke Planet TV V tem delu Slovenije je "devet mesecev zima, tri mesece pa mraz" #video Planet na obisku: Novo mesto Planet TV Mesto cvička, legendarnih katrc in najhitrejših kolesarjev #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin